مقایسه برآورد شدت درد بیماران توسط پرستاران و بیماران سالمند مبتلا به سرطان بستری در بیمارستان های منتخب شهر تهران
Publish place: Iranian Journal of Nursing Research، Vol: 15، Issue: 5
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 147
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNR-15-5_005
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه:درد در سرطان یک امر شایع بوده که ذهنی بودن ماهیت آن می تواند موجب تفاوت میان درک پرستاران و بیماران شود. هدف از این مطالعه تعیین و مقایسه برآورد شدت درد بیماران سالمند مبتلا به سرطان بستری در بیمارستانهای منتخب شهر تهران توسط پرستاران در سال ۹۵ می باشد.
روش کار:در این مطالعه توصیفی و تحلیلی، سالمندان مبتلا به یکی از انواع سرطان ها و همچنین پرستاران شاغل در بخش انکولوژی با سابقه کاری بیش از سه ماه وارد مطالعه شدند. پرسشنامه مکگیل توسط بیماران و معیار عددی درد توسط بیماران و پرستاران تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ و با بکارگیری روش های آمار توصیفی انجام شد. سطح معناداری ۵ درصد در نظر گرفته شد.
یافته ها:در این مطالعه، ۲۸ پرستار و ۱۱۵ بیمار مبتلا به سرطان بررسی شدند. تمام پرستاران زن بودند و میانگین سن آنان ۳۱/۴ ± ۳۷/۳۰ بود. بیشتر (۱/۷۳%) بیماران مرد بودند و میانگین سن آنان ۰۱/۵± ۹۱/۶۵ سال بود. میانگین وانحراف معیار پرسشنامه مک گیل ۰۵/۱۰ ± ۳۳/۲۵ بدست آمد. همچنین، میانگین گزارش نمره معیار عددی درد در بیماران ۸۳/۱ ± ۲۷/۸ و در پرستاران ۷/۱ ± ۱۰/۸ بود. همبستگی مستقیم و معنی داری بین شدت درد گزارش شده توسط پرستاران و بیماران در هر دو پرسشنامه وجود داشت (۰۰۱/۰(P<.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که بین برآورد شدت درد توسط بیماران مبتلا به سرطان و پرستاران همبستگی مستقیم و معناداری وجود دارد. بعبارتی بین درک درد پرستاران و بیماران تفاوتی وجود ندارد و پرستاران قادر به تخمین مناسبی از درد بیماران سالمند مبتلا به سرطان می باشند.
Authors
فرحناز محمدی
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
نرگس ارسلانی
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
مهدی نوروزی
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
ام کلثوم تقی پور
دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :