ارتباط هیپوتیروئیدی تحت بالینی با سطح هورمون پاراتیروئید و پروفایل چربیها در بیماران دیالیزی
Publish place: Iranian Journal of Nursing Research، Vol: 12، Issue: 6
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 378
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJNR-12-6_006
Index date: 25 December 2021
ارتباط هیپوتیروئیدی تحت بالینی با سطح هورمون پاراتیروئید و پروفایل چربیها در بیماران دیالیزی abstract
مقدمه: هیپوتیروئیدی تحت بالینی حدود ۱۵-۵ درصد جمعیت را شامل می شود و ریسک فاکتور قدرتمندی برای بیماریهای قلبی عروقی می باشد که علت عمده مرگ و میر در بیماران دیالیزی است. از آنجا که درمان بیماران هیپوتیروئیدیسم تحت بالینی به اصلاح انقباض پذیری عضلات قلب و اصلاح اختلالات چربیها و در نتیجه کاهش ریسک بیماری قلبی-عروقی می انجامد، بنابراین غربالگری آنان جهت تشخیص و درمان ضروری به نظر می رسد. لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط هیپوتیروئیدی تحت بالینی با سطح هورمون پاراتیروئید و پروفایل چربیها در بیماران دیالیزی انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی همبستگی در پاییز سال ۱۳۹۵ انجام شد و جامعه پژوهش بیماران دیالیزی بودند. تعداد ۴۷ بیمار، شامل ۲۱ نفر که سطح TSH بالا و Free T۴ نرمال داشتند، بعنوان گروه مورد و ۲۶ نفر که هورمونهای تیروئیدی نرمال داشتند بعنوان گروه کنترل انتخاب شد و آزمایشات TSH، FT۳، FT۴، iPTH، تریگلیسیرید، کلسترول، HDL، LDL و کلسیم انجام شد. جهت مقایسه دو گروه از نظر جنسیت از آزمون مجذور کای دو، جهت مقایسه میانگین های سن، شاخص توده بدنی و فاکتورها از آزمون تی مستقل و جهت بررسی ارتباط بین متغیرها با یکدیگر از ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
یافته ها: ارتباطات معنی داری در میانگین شاخص توده بدنی kg/m۲ ۲۲/۳ ± ۶/۸،TG (۲۴۶ ± ۱۲۶ mg/dl) و Ca (۸/۵ ± ۱/۸ mg/dl) غیر معنی دار در پارامترهای لیپیدی، در گروه مورد مشاهده گردید (۰۰۱/۰ ≥ P). ارتباط معنی دار مثبتی بین PTH وHDL (P=۰.۰۰۱) و ارتباط معنی دار منفی بین PTH و (P=۰.۰۴) LDL مشاهده شد.
نتیجه گیری: یافته های این مطالعه چاقی و افزایش تریگلیسیرید را در بیماران با نقص هیپوتیروئیدی تحت بالینی در مقایسه با بیماران بدون این مشکل و همچنین ارتباط معنی دار PTH با دیس لیپیدمی را نشان می دهند.
ارتباط هیپوتیروئیدی تحت بالینی با سطح هورمون پاراتیروئید و پروفایل چربیها در بیماران دیالیزی Keywords:
ارتباط هیپوتیروئیدی تحت بالینی با سطح هورمون پاراتیروئید و پروفایل چربیها در بیماران دیالیزی authors
جواد هاشمی
North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
آرش اکابری
North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
رضا قنبری
Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
علیرضا گلشن
North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :