تاثیر برنامه خودتدبیری پس از ترخیص بر تبعیت از رژیم درمانی بیماران مبتلا به بیماری ایسکمیک قلب
Publish place: Iranian Journal of Nursing Research، Vol: 11، Issue: 1
Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 153
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IJNR-11-1_003
Index date: 25 December 2021
تاثیر برنامه خودتدبیری پس از ترخیص بر تبعیت از رژیم درمانی بیماران مبتلا به بیماری ایسکمیک قلب abstract
مقدمه: بیماران مبتلا به بیماری ایسکمیک قلبی همیشه با خطر بروز حمله مجدد قلبی مواجه هستند و برای مقابله با این تهدید نیازمند تدابیر مراقبتی درمانی بلند مدت هستند. برنامه های طولانی مدت مراقبتی نیازمند مشارکت فعال بیمار است و بیماران لازم است برای ایفای نقش فعال خود آمادگی لازم را کسب نمایند. هدف این پژوهش بررسی تاثیر آموزش و اجرای برنامه خودتدبیری بر تبعیت از رژیم درمانی بیماران مبتلا به بیماری ایسکمیک قلب می باشد. روش: این پژوهش یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده (RCT) است که در آن ۶۰ نفر از بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه قلبی به روش آسان به مطالعه وارد شدند و بصورت تصادفی در یکی از دو گروه کنترل یا آزمون قرار گرفتند. در ابتدا پرسشنامه های دموگرافیک و تبعیت از رژیم درمانی توسط همه نمونه ها تکمیل گردید. گروه آزمون علاوه بر دریافت مراقبت معمول، در هفته اول بعد از ترخیص در کارگاه برنامه خودتدبیری شرکت نمودند. پس از آن پیگیری تلفنی به مدت ۸ هفته انجام گردید. ۴ هفته پس از انجام آخرین پی گیری تلفنی پرسشنامه تبعیت از رژیم درمانی مجددا توسط همه نمونه ها تکمیل گردید و برای تجزیه و تحلیل از آزمون های آماری کای دو، آزمون دقیق فیشر، تی مستقل و تی زوجی استفاده شد. یافته ها: بر اساس یافته های پژوهش، قبل از مداخله، بین دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیگ و تبعیت از رژیم درمانی اختلاف آماری معناداری وجود نداشت اما پس از اجرای مداخله و آموزش برنامه خودتدبیری، تبعیت از رژیم درمانی بیماران گروه آزمون به صورت معناداری افزایش پیدا کرده بود (p<۰.۰۰۱) در حالی که تغییرات تبعیت از رژیم درمانی در گروه کنترل از نظر آماری معنا دار نبود. (p>۰.۰۵). نتیجه گیری: اجرای برنامه خودتدبیری سبب بهبود تبعیت از رژیم درمانی در بیماران مبتلا به بیماری ایسکمیک قلب می شود.
تاثیر برنامه خودتدبیری پس از ترخیص بر تبعیت از رژیم درمانی بیماران مبتلا به بیماری ایسکمیک قلب Keywords:
Self management program , therapeutic adherence , ischemic heart disease , برنامه خودتدبیری , تبعیت از رژیم درمانی , بیماری ایسکمیک قلب
تاثیر برنامه خودتدبیری پس از ترخیص بر تبعیت از رژیم درمانی بیماران مبتلا به بیماری ایسکمیک قلب authors
معصومه ذاکری مقدم
Tehran university of Medical Sciences, Tehran, Iran
سجاد ابراهیمی
Tehran university of Medical Sciences, Tehran, Iran
هومن شهسواری
Tehran university of Medical Sciences, Tehran, Iran
حمید حقانی
School of Medical Sciences, Iran university of Medical Sciences, Tehran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :