ارتباط مراقبت آغوشی مادرانه با پیامدهای نوزادی
Publish place: Journal of pediatric nursing، Vol: 7، Issue: 3
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 215
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_PEN-7-3_007
Index date: 25 December 2021
ارتباط مراقبت آغوشی مادرانه با پیامدهای نوزادی abstract
مقدمه:یکی از بهترین و موثرترین راه ها در مراقبت و پیشگیری از عوارض نامطلوب در نوزادان نارس بستری، درگیری فعالانه مادران در امر مراقبت آغوشی از نوزاد نارس میباشد. مطالعه حاضر با هدف ارتباط بین مراقبت آغوشی مادرانه و پیامدهای نوزادان نارس میباشد.
روش : این مطالعه از نوع توصیفی بر روی ۶۰۰ نوزاد و مادرشان انجام شد. نمونه گیری به روش در دسترس بود.به همه مادران در روز اول ورود به بخش مراقبت های ویژه نوزادان اهمیت مراقبت آغوشی آموزش داده شد.ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته ای که شامل اطلاعات فردی مادر، نوزاد و پیامدهای نوزادی بود. داده ها بعد از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS۱۶ گردید و مادران از نظرحضور بیش از دوبار در روز (۳۳۰ نفر )و حداکثر یکبار در روز (۲۷۰ نفری ) به دو تقسیم گردید.
نتایج : بین متغیر های دموگرافیک مادری و نوزادی دردوگروه اختلاف معناداری وجود نداشت.اما در پیامدهای نوزادی مانند وزن گیری نوزاد، طول مدت بستری نوزاد، میزان بستری مجدد نوزاد، اکسیژن تراپی نوزاد، سپسیس نوزادی، وابستگی نوزاد به اکسیژن و افت قند خون در گروه ۱ (حضور بیش از دوبار) به طور معناداری در مقایسه با گروه ۲ (حضور حداکثر یکبار)کاهش یافت.(P<۰.۰۵) اما در بروز خونریزی داخل بطنی و ایکتر در نوزادان بین دو گروه تفاوت آماری معناداری مشاهده نشد. (P>۰.۰۵)
نتیجه گیری : تشویق و ترغیب مادران برای اجرای فرآیند مراقبت آغوشی منجر به اثرات مثبت بالقوه و بالفعل بر روی نوزادان نارس بستری در بخش های مراقبت ویژه میشود.
ارتباط مراقبت آغوشی مادرانه با پیامدهای نوزادی Keywords:
Kangaroo Mother Care , Preterm infant , Neonatal Outcomes , مراقبت آغوشی مادرانه , نوزاد نارس , پیامد نوزادی
ارتباط مراقبت آغوشی مادرانه با پیامدهای نوزادی authors
فریناز سعیدی
Department of Nursing, Pediatric Health Research Center، Nursing in alzahra hospital , Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
لیلا ولیزاده
Department of Nursing, Pediatric ، School of Nursing and Midwifery, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :