شیوع انطباق های خانوادگی و ارتباط آن با شدت اضطراب کودکان مضطرب
Publish place: Journal of pediatric nursing، Vol: 7، Issue: 2
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 275
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-7-2_008
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: مطالعات گذشته نقش انطباق خانوادگی در هر یک از اختلال های اضطرابی دوره کودکی را مشخص نکرده اند. به همین خاطر، هدف پژوهش حاضر بررسی میزان انطباق خانوادگی و ارتباط آن با شدت اضطراب کودکان مضطرب بود.
روش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه پژوهش حاضر را تمامی دانش آموزان پایه اول دبستان شهر ملایر تشکیل داده بودکه به شیوه خوشه ای تصادفی، ۴۸۸ نفر انتخاب شده بودند و از بین آن ها تمامی ۱۲۷ کودک دچار اضطراب موردمطالعه قرار گرفتند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از پرسشنامه اضطراب اسپنس (اسپنس، ۱۹۹۸) و پرسشنامه انطباق خانوادگی (لبوویتز و همکاران، ۲۰۱۳). برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
نتایج: نتایج این بررسی نشان داد که تمام والدین کودکان مضطرب، مرتکب انطباق خانوادگی می شدند، همچنین، بیشترین انطباقی که توسط والدین انجام می شد، اطمینان دهی بود. همچنین انطباق های خانوادگی با همه مشکلاتی اضطرابی (به جز اضطراب فراگیر) ارتباط مثبت و معناداری داشت (۰/۰۵ p<).
نتیجه گیری: انطباق های خانوادگی در بین خانواده های کودکان مضطرب به صورت کامل شایع است و با تسهیل اجتناب، به تداوم مشکلات اضطرابی کودکان کمک می کنند.
Keywords:
Authors
مریم حسن زاده اول
Ph.D student, Department of Psychology, Faculty of Education and Psychology, Ferdowsi University of Mashhad
علی مشهدی
Associate Professor of psychology, Department of Psychology, Faculty of Education and Psychology, Ferdowsi University of Mashhad
ایمان الله بیگدلی
Professor of psychology, Department of Psychology, Faculty of Education and Psychology, Ferdowsi University of Mashhad
سید امیر امین یزدی
Department of Psychology, Faculty of Education and Psychology, Ferdowsi University of Mashhad
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :