مقایسه تاثیر اسپری سرد کننده تبخیری و کرم املا در کاهش اضطراب ناشی از رگ گیری در کودکان مبتلا به تالاسمی: یک کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی
Publish place: Journal of pediatric nursing، Vol: 2، Issue: 4
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 260
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PEN-2-4_005
تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1400
Abstract:
مقدمه: کودکان مبتلا به تالاسمی برای ادامه حیات به تزریق مکرر خون نیازمندند. دستیابی به راه وریدی جهت تزریق خون به این بیماران لازم است که رویه ای دردناک و اضطراب آور است. پژوهش حاضر نیز با هدف مقایسه اسپری سردکننده تبخیری با کرم املا در کاهش اضطراب کودکان مبتلا به تالاسمی انجام شد.
روش: پژوهش از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده با طرح متقاطع بود. در تابستان و پائیز ۱۳۹۴ از بین کودکان ۶ تا ۱۲ ساله دارای پرونده در درمانگاه خون بیمارستان حضرت علی اصغر تهران ۴۰ کودک که معیارهای ورود به پژوهش را داشتند به روش در دسترس انتخاب شدند. پس از اندازه گیری سطح پایه اضطراب واحدهای مورد پژوهش به طور با روش بلوک بندی در دو گروه تخصیص تصادفی شدند. گروه اول در مراجعه بعد قبل از رگ گیری کرم املا و در مراجعه سوم قبل از رگ گیری اسپری سرد کننده برایشان استفاده شد. در گروه دیگر ترتیب مداخله ها برعکس بود. اضطراب کودکان به وسیله مقیاس آنالوگ بصری اضطراب مورد اندازه گیری قرار گرفت. اضطراب قبل و بعد از رگ گیری در سه نوبت اندازه گیری شد. داده ها به وسیله آزمون های تی زوجی، تی مستقل، آنالیز واریانس، همبستگی پیرسون و آنالیز کوواریانس مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: تفاوت کرم املا در کاهش اضطراب قبل و بعد از رگ گیری نسبت به اسپری سردکننده ۱/۹۴ واحد و با اندازه گیری پایه ۴/۸۶ بود. اختلاف اسپری سردکننده با اندازه گیری پایه ۲/۹۱ بود. اختلاف آماری معنی دار بین سه گروه در کاهش اضطراب وجود داشت. اسپری سرد کننده تبخیری نسبت به کرم املا اثر کاهش دهنده اضطراب کمتری داشت(p<۰/۰۵)، اما توانسته بود از مقدار پایه به میزان قابل توجهی اضطراب را کم کند(p<۰/۰۵).
نتیجه گیری: اسپری سرد کننده تبخیری می تواند به طور موثری اضطراب ناشی از رگ گیری را در کودکان مبتلا به تالاسمی کاهش دهد. با وجودی که اثر کاهش درد اسپری نسبت به کرم املا کمتر است اما می توان آنرا به بیمارانی که به لیدوکائین یا پروکائین حساسیت دارند یا به طور فوری باید رگ گیری از آنها انجام شود توصیه نمود.
Keywords:
Anxiety , Intravenous cannulation , Children , Thalassemia , Relief , اضطراب , تعبیه راه وریدی , کودکان , تالاسمی , تسکین
Authors
مریم حاتمی زاده
University of Social Welfare and Rehabilitation
اصغر دالوندی
University of Social Welfare and Rehabilitation
ابوالفضل ره گوی
University of Social Welfare and Rehabilitation
هادی رنجبر
Mental Health Research Center, Tehran Institute of Psychiatry- School of Behavioral Sciences and Mental Health, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :