بررسی اپیدمیولوژیکی اختلال خواندن در بین دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی شهرستان اهواز در سال ۱۳۹۲
Publish place: Journal of pediatric nursing، Vol: 1، Issue: 1
Publish Year: 1393
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 211
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_PEN-1-1_004
Index date: 25 December 2021
بررسی اپیدمیولوژیکی اختلال خواندن در بین دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی شهرستان اهواز در سال ۱۳۹۲ abstract
مقدمه: مهمترین فرآیندی که در دوران کودکی و نوجوانی هر انسانی جریان دارد یادگیری است. در این دوران وجود اختلالات یادگیری همچون اختلال خواندن یا نارساخوانی می تواند باعث افت تحصیلی، تاخیر رشد زبان، تاخیر در یادگیری مفاهیم جدید، یا تاخیر در عملکرد، در مقایسه با همسالان شود. با توجه به اهمیت موضوع این پژوهش با هدف بررسی اپیدمیولوژیکی اختلال خواندن در دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی شهرستان اهواز در سال ۱۳۹۲ انجام شده است.
روش: در این پژوهش توصیفی مقطعی ۱۲۰۰ دانش آموز پسر در ۶ پایه تحصیلی از دبستانهای شهرستان اهواز در سال تحصیلی ۹۳-۱۳۹۲ به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده و با استفاده از آزمون سیاهه خواندن میزان اختلال خواندن مورد بررسی قرار گرفت. محتوای آزمون سیاهه خواندن در هر پایه مرکب از یک متن صد کلمه ای و چهار سوال درک مطلب بود که توسط کارشناس آسیب شناسی گفتار و زبان بدقت کنترل شده بود. ضریب آلفای آزمون سیاهه خواندن نیز بیشتر از ۸/. محاسبه شد.
یافته ها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میزان اختلال خواندن در بین دانش آموزان مجموعا ۷ درصد گزارش گردید که بیشترین درصد در پایه دوم (۱۷ درصد) و کمترین (۲ درصد) در پایه ششم محاسبه شد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته ها، میزان اختلال خواندن در بین دانش آموزان به نسبت بالاست که این مسئله نیاز به انجام معاینات دقیق غربالگری و بیماریابی در سطح مدارس کشور را نشان می دهد.
بررسی اپیدمیولوژیکی اختلال خواندن در بین دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی شهرستان اهواز در سال ۱۳۹۲ Keywords:
Dyslexia , Epidemiology , Elementary , Student , Ahvaz , اپیدمیولوژی , اختلال خواندن , دانش آموز , ابتدایی , اهواز
بررسی اپیدمیولوژیکی اختلال خواندن در بین دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی شهرستان اهواز در سال ۱۳۹۲ authors
علیرضا قربانی بیرگانی
Gachsaran Islamic Azad University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :