سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ساختار و نظام مدیریت سنتی منابع آب (مطالعه موردی: قنات ماخونیک)

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,957

This Paper With 9 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

TKWRM01_113

Index date: 8 March 2012

ساختار و نظام مدیریت سنتی منابع آب (مطالعه موردی: قنات ماخونیک) abstract

ماخونیک روستایی است که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد از قبیل ویژگی های انسانی، روابط اجتماعی، روابط تولیدی، سبک معماری، دانش بومی و دهها موضوع جالب دیگر از جاذبه های گردشگری مهم در سطح ملی محسوب می شود. یکی از موضوعات جالب توجه در ماخونیک، ساختار و نظام مدیریت بر منابع محدود آب و خاک است. زندگی در شرایط سخت باعث ابتکاراتی در طول تاریخ برای این مردمان شده است. مجموع اراضی 8 هکتاری، قنات و میزان آبدهی اندک آن (کمتر از 5 لیتر در ثانیه) دارای تشکیلات مدیریتی قوی است که ذهن هر محقق و کاوشگری را با تئوری ها و نظریات گوناگون درگیر می کند. اراضی مینیاتوری با ابعاد کمتر از یک متر مربع و در عین حال با مرزهای مشخص و مالکیت معین، بدون شک از نمونه های منحصر بفرد در ایران بلکه در دنیا محسوب می شود. هدف از این مقاله که به روش توصیفی-تحلیلی و بر اساس داده های میدانی در چندین نوبت مراجعه حضوری و عمدتاً با تکنیک های مشاهده و مصاحبه و پیمایش در محیط روستا تهیه شده، مطالعه ی ساز و کار ظریف و در عین حال پیچیده ی مدیریتی در این قنات است که ممکن است از جنبه اقتصادی چندان اهمیت نداشته باشد ولی از جنبه های اجتماعی، فرهنگی و باورهای ساکنین روستا بسیار مهم می باشد. نتایج مقاله نشان می دهد که یکی از دلایل ماندگاری و ایجاد این تشکیلات مهم و دقیق در طول تاریخ و در حال حاضر، نظام باورهای اعتقادی و فرهنگی ساکنین روستای ماخونیک است که در مقاله به آن پرداخته شده است

ساختار و نظام مدیریت سنتی منابع آب (مطالعه موردی: قنات ماخونیک) Keywords:

ساختار و نظام مدیریت سنتی منابع آب (مطالعه موردی: قنات ماخونیک) authors

مفید شاطری

استادیار و عضو هیات علمی گروه جغرافیا دانشگاه بیرجند

جواد میکانیکی

استادیار و عضو هیات علمی گروه جغرافیا دانشگاه بیرجند

راضیه آرزومندان

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا دانشگاه بیرجند

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
برآبادی، ا و غ شعیبی. (1384)، "مردم شناسی روستای ماخونیک"، ...
پاپلی یزدی، م. (1384)، ".ماخونیک؛ عدالت اجتماعی فراموش شده، هنر ...
پاپلی یزدی، م و م لباف خانیکی. (1377)، "واحد تقسیم ...
ییت، چ. (1365)، "سفرنامه خراسان و سیستا"، ترجمه قدرت ... ...
یافته های میدانی تحقیق بین سال های . 1385-90 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ساختار و نظام مدیریت سنتی منابع آب (مطالعه موردی: قنات ماخونیک)" توسط مفید شاطری، استادیار و عضو هیات علمی گروه جغرافیا دانشگاه بیرجند؛ جواد میکانیکی، استادیار و عضو هیات علمی گروه جغرافیا دانشگاه بیرجند؛ راضیه آرزومندان، دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا دانشگاه بیرجند نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی همایش بین المللی دانش سنتی مدیریت منابع آب پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدیریت سنتی، منابع آب، قنات، ماخونیک هستند. این مقاله در تاریخ 18 اسفند 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1957 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ماخونیک روستایی است که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد از قبیل ویژگی های انسانی، روابط اجتماعی، روابط تولیدی، سبک معماری، دانش بومی و دهها موضوع جالب دیگر از جاذبه های گردشگری مهم در سطح ملی محسوب می شود. یکی از موضوعات جالب توجه در ماخونیک، ساختار و نظام مدیریت بر منابع محدود آب و خاک است. زندگی در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ساختار و نظام مدیریت سنتی منابع آب (مطالعه موردی: قنات ماخونیک) با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.