بررسی روند تحولات تکتونیکی-رسوبی مرتبط با دیاپیر نمکی هندون (ناحیه بندرعباس) با استفاده از سکانس های هالوکینتیکی در رخنمون های سطحی
Publish place: Quarterly Journal of Geosciences، Vol: 31، Issue: 2
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 428
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GSJ-31-2_005
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1400
Abstract:
سامانه های رسوبی مرتبط با دیاپیرهای نمکی آزمایشگاه های طبیعی هستند که بررسی چینه های مرتبط با فعالیت نمک را براساس داده های زیرسطحی و به ویژه داده های سطحی فراهم می نمایند. در این سامانه ها، چینه های رشدی هالوکینتیکی، تغییرات ضخامتی و رخساره ای را به صورت برش های هالوکینتیکی، اشکال هندسی گوه ای و هوک و همچنین پهنه های دیاژنتیکی متنوع نشان می دهند. بدین جهت، دیاپیر نمکی هندون به عنوان یک دیاپیر غیرفعال در ناحیه بندرعباس برای این مطالعه انتخاب شد. رخنمون های سطحی عالی که پیرامون این دیاپیر نمکی وجود دارد امکان بررسی های جزئی تر تکتونیکی-رسوبی و تقابل نمک-رسوب را فراهم می نماید که می تواند همچون یک مدل آنالوگ در سایر پژوهش های سطحی و زیرسطحی اکتشافات هیدروکربوری حوضه زاگرس که شرایط رسوبگذاری مشابهی دارند، مورد استفاده قرار گیرد. چینه نگاری رسوبات پیرامون دیاپیر نمکی هندون شامل رسوبات برجای کرتاسه پسین تا عهدحاضر می باشد که تاثیر صعود دیاپیر نمکی بر این توالی ها از نظر زمانی و مکانی متفاوت است. عملکرد هالوکینسیز با هندسه های هوکی در سازند شیلی پابده پالئوسن-ائوسن زیرین نمایان می گردد. سپس بیشترین تاثیر حرکت و جریان نمک با تشکیل ورقه و باله های نمکی در کربنات های ائوسن میانی سازند جهرم رخ داده است که به صورت تغییرات جانبی رخساره ای، هندسی (گوه و هوک)، ضخامتی و دیاژنتیکی دیده می شود.
Keywords:
Authors
پروانه فریدی
دانشجوی دکترا، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
پیمان رضائی
دانشیار، گروه زمین شناسی ، دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
علیرضا پیریایی
دکترا، مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، تهران، ایران
مهدی مسعودی
استادیار، گروه زمین شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :