مقایسه خود پنداره، رضایت از زندگی و امید در زنان سالمند خانه دار و بازنشسته
Publish place: Journal of Gerontology، Vol: 1، Issue: 1
Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 296
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_JOGE-1-1_003
Index date: 2 January 2022
مقایسه خود پنداره، رضایت از زندگی و امید در زنان سالمند خانه دار و بازنشسته abstract
مقدمه: دوران کهنسالی و بازنشستگی یکی از مهمترین تغییرات در زندگی فرد بشمار می رود. با این وجود اطلاعات اندکی در مورد تاثیر اشتغال زنان بر روند انطباق با این تغییرات وجود دارد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر مقایسه خود پنداره، رضایت از زندگی و امید در زنان سالمند خانه دار و بازنشسته می باشد.
روش: این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای است. ۱۰۰ زن سالمند بازنشسته و ۱۰۰ زن سالمند خانه دار به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای در شهر کرج در سال ۱۳۹۴ انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل آزمون خود پنداره راجرز، مقیاس رضایت از زندگی و پرسشنامه امید اشنایدر می باشد. داده ها با استفاده از آزمون T مستقل و تحلیل واریانس چند متغیری MANOVA از طریق نرم افزار SPSS نسخه ۱۷ مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: یافته ها نشان داد که تفاوت معناداری بین خود واقعی (۰/۰۰۳=F=۴/۲۹،P)، امید (۰/۰۱=F=۴۰/۰۶،P) و در خرده مقیاس های آن گذرگاه (۰/۰۱=F=۳۱/۱۱،P)، انگیزش (۰/۰۱=F= ۳۳/۷،P) و همچنین در رضایت از زندگی (۳.۱۲۹=t) در بین زنان بازنشسته و خانه دار سالمند وجود دارد. اما بین خود ایده آل (۰/۹۸=F =۰/۰۰۱،P) و خود پنداره کل (۰/۲۴=F=۱/۳۶،P) تفاوت معناداری در بین دو گروه دیده نشد.
نتیجه گیری: این نتایج تاکید دارند که اشتغال زنان به افزایش خودپنداره مثبت و رضایت از زندگی آنها در دوره سالمندی منجر می گردد.
مقایسه خود پنداره، رضایت از زندگی و امید در زنان سالمند خانه دار و بازنشسته Keywords:
Self-Concept , Satisfaction of life , Hope , Retirement , Elderly women. , خود پنداره , رضایت از زندگی , امید , بازنشستگی , زنان سالمند
مقایسه خود پنداره، رضایت از زندگی و امید در زنان سالمند خانه دار و بازنشسته authors
پروانه جهانگیرزاده
Islamic Azad University, Branch of Arak, Arak, Iran
آناهیتا خدابخشی کولایی
Department of Psychology and Education, Faculty of Humaniteries, Khatam University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :