آسیبهای نظام آموزشی حوزه علمیه با تاکید بر آرای رهبری
Publish place: Cognitive Studies at Islamic University، Vol: 22، Issue: 75
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 298
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_KSIU-22-75_008
Index date: 13 January 2022
آسیبهای نظام آموزشی حوزه علمیه با تاکید بر آرای رهبری abstract
هدف: هدف نگارش این مقاله، بررسی آسیبهای نظام آموزشی حوزه علمیه قم به لحاظ محتوا، متون و روش با تکیه بر نظرات مقام معظم رهبری و صاحب نظران حوزه علمیه بود. روش: روش پژوهش حاضر، توصیفی- تحلیلی و مطالعه اسنادی است. در این پژوهش مجموعه سخنرانی ها و ارشادات مقام معظم رهبری برای فضلا و اساتید بین سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۹۴، همچنین مصاحبه های صاحب نظران و منابع آماری (در حد توان این تحقیق) و نیز مطالعه محدود میدانی، با تولید اطلاعات آماری و استفاده از برخی آثار مکتوب در این زمینه، بررسی و تحلیل شده است. یافته ها: در پژوهش حاضر، «ناکارامدی نظام آموزشی حوزه علمیه، ضعف عملکرد متولیان و مدیران حوزه علمیه، ضعف کتب درسی، به روز نبودن کتب و نظام آموزشی، غفلت از روشهای ارزشمند سنتی، ضعف نظام مباحثه» به عنوان موانع و آسیبهای نظام آموزشی حوزه شناسایی شدند. نتیجه گیری: تحقق و تعالی حوزه علمیه کارامد، نیازمند شناخت عمیق و بررسی آسیبهای این نهاد مقدس است که بررسی آسیبهای آموزشی حوزه علمیه اهمیت دو چندان دارد. این در حالی است که دشمنان اسلام علاوه بر تلاش برای ناکارامد جلوه دادن حوزه علمیه، آن را به حساب ناکارامدی دین و مکتب اهل بیت می گذارند. همچنین، حوزه با انبوهی از نیاز های جهانی مواجه است. از این رو، به فرمایش مقام معظم رهبری که: «هر طلبه ای که در هر گوشه ای از این دنیای بزرگ خودش را وامدار اینجا- حوزه- می داند... باید به این موضوع فکر کند»(۱۳/۹/۱۳۷۴)، ضرورت دارد اساتید و مدیریت حوزه علمیه، عزم جدی در بهبود نظام آموزشی داشته باشند.
آسیبهای نظام آموزشی حوزه علمیه با تاکید بر آرای رهبری Keywords:
آسیبهای نظام آموزشی حوزه علمیه با تاکید بر آرای رهبری authors
رسول خضرلو
سطح ۴ حوزه، استادیار گروه مبانی اندیشه رشته فقه و اصول جامعه المصطفی / نشانی: قم؛ جامعه المصطفی العالمیه، موسسه آموزش عالی علوم انسانی / نمابر: ۳۷۱۷۲۷۳ ۲۵ ۰ / Email: khezrkhezri@yahoo.com
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :