بررسی مضامین مقاومت و استعمارستیزی در اشعار مفدی زکریا و پابلو نرودا (بر پایه مدرسه تطبیقی اروپای شرقی «مکتب سلافیه»)
Publish place: Journal of the Iranian Association of Arabic Language and Literature، Vol: 13، Issue: 43
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 262
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IAALL-13-43_006
Index date: 27 January 2022
بررسی مضامین مقاومت و استعمارستیزی در اشعار مفدی زکریا و پابلو نرودا (بر پایه مدرسه تطبیقی اروپای شرقی «مکتب سلافیه») abstract
ادبیات مقاومت چهره ای انسانی و جهانی دارد. هر گاه در کشورهای اشغال شده، نسلی مبارز پدید می آید که برای رهایی سرزمین، فرهنگ و سنت های خود از چنگال تجاوزگران به پا می خیزد و قلم به دست می گیرد، ادبیات مقاومت متولد می شود. شاعر مقاومت الجزایر، «مفدی زکریا» و شاعر مقاومت شیلی «پابلو نرودا» همدوش با دیگر مردم سلاح قلم را علیه دشمن متجاوز به دست گرفتند و با آفرینش آثاری گران سنگ، شعله قیام و ایستادگی برابر دشمن را در قلب ملت خود افروختند. پژوهش حاضر می کوشد با تحلیل آثار شاعران یادشده همسانی ها یا تفاوت های شعر مقاومت و نیز اشکال استعمارستیزی الجزایر و شیلی را بر رسد تا گوشه هایی از زوایای ناشناخته میراث ادب پایداری را در این دو کشور روشن سازد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی تحلیلی و کتابخانه ای است. پس از بررسی دیوان اشعار دو شاعر مضامین مشترک فراوانی در زمینه استعمارستیزی به دست آمد که نشان می دهد با توجه به تاثیر شاخصه های اعتقادی و زیرساخت های فرهنگی و محیطی دو شاعر در مضامین شعری، در برخی موارد اشعار زکریا، غنای تصویری و حسی بیشتری دارد و در پاره ای از مضامین، شور حماسی بیان نرودا، برجسته تر و در برانگیختگی شور ملی کارآمدتر است.
بررسی مضامین مقاومت و استعمارستیزی در اشعار مفدی زکریا و پابلو نرودا (بر پایه مدرسه تطبیقی اروپای شرقی «مکتب سلافیه») Keywords:
بررسی مضامین مقاومت و استعمارستیزی در اشعار مفدی زکریا و پابلو نرودا (بر پایه مدرسه تطبیقی اروپای شرقی «مکتب سلافیه») authors
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :