بررسی یافته های اکوکاردیوگرافی بیماران با هایپرتروفی کاردیومیوپاتی ارجاع شده در طی پنج سال به بیمارستان قائم و کلینیک اکوکاردیوگرافی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 334

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MJMS-64-2_021

تاریخ نمایه سازی: 16 بهمن 1400

Abstract:

مقدمهکاردیومیوپاتی هایپرتروفیک شایع ترین بیماری ژنتیکی قلب است. این بیماری می تواند با عوارض خطرناکی همراه باشد.هدف از این مطالعه بررسی یافته های اکوکاردیوگرافی در بیماران دچار کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک می باشد.روش کاردر این مطالعه ۵۸ مورد از گزارشات اکوکاردیوگرافی بیماران مراجعه کننده به کلینیک اکوکاردیوگرافی بیمارستان قائم از ابتدای سال ۱۳۹۳ تا پایان سال ۱۳۹۷مورد بررسی قرار گرفته است. پس از بررسی و دسته بندی اطلاعات در گزارشات اکوکاردیوگرافی بیماران، این داده ها وارد نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ شد و تجزیه و تحلیل آمار ی صورت گرفت و سطح معنی دار، کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.نتایج شایع ترین فنوتیپ هایپرتروفی در بیماران فنوتیپ anterolateral (۸%/۴۴) بود. در بیماران با انسداد خفیف و همچنین انسداد شدید خروجی بطن چپ، ۶۰% فنوتیپ anterolateral داشتند. از بین بیمارانی که نارسایی دریچه میترال داشتند در %۶/۶۹ موارد، علت ایجاد آن حرکت قدامی لتها حین سیستول بود. در این مطالعه %۸/۲۱، %۶/۲۳ و ۲۰% بیماران به ترتیب بزرگی خفیف، متوسط و شدید دهلیز چپ داشتند. شدت بزرگی دهلیز چپ با میزان اختلال دیاستولیک در بیماران ارتباط معنی داری داشت (P<۰.۰۰۱).  نتیجه گیریاز آنجایی که نوع anterolateral شایعترین فرم درگیری در HCM بشمار آمده و با انسداد راه خروجی بطن چپ و نارسایی میترال بیشتری همراهی دارد لذا روند ارزیابی و فالواپ این فرم از درگیری باید با دقت نظر بیشتری صورت گیرد.

Keywords:

Authors

سید مبین میردیلمی

پزشک عمومی، دانشکده پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد، ایران.

هدیه علیمی

استادیار گروه قلب و عروق، فلوشیپ اکوکاردیوگرافی، مرکز پژوهشی جراحی عروق، دانشکده پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد، ایران.

افسون فضلی نژاد

استاد گروه قلب و عروق، فلوشیپ اکوکاردیوگرافی، مرکز پژوهشی جراحی عروق، دانشکده پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد، ایران.

مریم عمادزاده

استادیار پزشکی اجتماعی، واحد توسعه تحقیقات بالینی، بیمارستان قائم، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

لیلا بیگدلو

دانشیار گروه قلب و عروق، فلوشیپ اکوکاردیوگرافی، مرکز پژوهشی جراحی عروق، دانشکده پزشکی ،دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد، ایران.