سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

اهمیت انرژی در توسعه پایدار و رویکرد برنامه چهارم توسعه کشور

Publish Year: 1383
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,560

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

IRSEN05_044

Index date: 6 August 2006

اهمیت انرژی در توسعه پایدار و رویکرد برنامه چهارم توسعه کشور abstract

پرداختن به چالش فراگیر توسعه پایدار و امنیت توسعه ، مستلزم به کارگیری الگوی نوینی است که مردم را در کانون فرآیند توسعه قرار دهد و به تبع آن نیازهای زندگی روزمره این مردم ( مصرف) باید بر اساس توسعهِ مبتنی بر ملاحظات اکولوژیک برآورده شود . با تجه به مفهوم توسعه پای دار به عنوان فرآیندی که نیازهای مختلف نسل حاضر را بر می آورد ، بدون آنکه در تامین نیازهای نسل آینده خللی وارد آید ، استفاده از منابع محدود و پایان پذیر از حساسیت خاصی برخوردار است ؛ در صورتی که الگوی رفتاری جامعه امروز ( بالاخص در ایران ) با مفاهیم توسعه پایدار فاصله زیادی دارد . در این میان انرژی (به عنوان محرک و گرداننده دنیای امروز ) و تامین آن از حساسترین نکات مقوله مذکور است.کما اینکه مباحث انرژی را بحرانی ترین موارد مطرح در نظام توسعه پایدار دانسته اند. در حالی که در ایران بیشترین قسمت انرژی مورد ن یاز از منابع تجدید ناپذیر تهیه می شود ، نیاز به برنامه ریزی بلند مدت و مدیریت تامین و مصرف انرژی به شدت احساس می شود. با وجودیکه لایحه برنامه چهارم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشور با محوریت نفت پی ریزی شده است ( ماده 3 ) ، ولی در 115 به توسعه انرژی ، بهینه سازی و مدیریت انرژی رویکرد جدیدی دیده می شود که در سه برنامه قبلی کمتر به آن پرداخته ، 114 ، موارد 108 شده بود . هرچند به کارگیری انرژی های نو و تجدید پذیر با کم توجهی روبرو بوده است ، اما دیدگاه برنامه چهارم به نقش انرژی در توسعه پایدار در خور تامل و کنکاش است. در این مقاله سعی شده است نقش انرژی در توسعه و رویکرد برنامه چهارم توسعه کشور به آن ، بررسی شود.

اهمیت انرژی در توسعه پایدار و رویکرد برنامه چهارم توسعه کشور authors

نیما یزدان پناه

کارشناس مهندسی شیمی ، انجمن مهندسین شیمی ایران

نفیسه جعفرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
برنامه ایران 1400، گزارش بخش انرژی سازمان برنامه و بودجه ...
حداد تهرانی، نشاط و، ناصر, محرم نژاد (1381), " شاخص‌های ...
سازمان برنامه بودجه (1377), "مجموعه مباحث و مقالات اولین همایش ...
- سازمان مدیریت و برنامه ریزی (1382), "لایحه برنامه چهارم ...
عباسپور. مجید، عتابی. فریده، (1379)، " تحلیل برنامه ریزی انرژی ...
سازمان برنامه بودجه (1378), "سیاستهای استراتژیک بخش انرژی". مدیریت امور ...
کهرباییان.احمد، (پاییز 1376)، " انرژی های تجدید پذیر و توسعه ...
ترا ز نامه انرژی سال 80-1381 _ وزارت نیرو، دفتر ...
حسن تاش.غلام حسین(1383)، " برنامه سوم : باز هم بر ...
ایافت، امیر (1381)، "دستور کار 21، برنامه‌ای جامع برای توسعه ...
WEC.2000, energy and the challenge of sustainability .UNDP. New York ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "اهمیت انرژی در توسعه پایدار و رویکرد برنامه چهارم توسعه کشور" توسط نیما یزدان پناه، کارشناس مهندسی شیمی ، انجمن مهندسین شیمی ایران؛ نفیسه جعفرزاده، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم محیط زیست، واحد علوم و تحقیقات تهران نوشته شده و در سال 1383 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش ملی دو سالانه انجمن متخصصان محیط زیست ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 15 مرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4560 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پرداختن به چالش فراگیر توسعه پایدار و امنیت توسعه ، مستلزم به کارگیری الگوی نوینی است که مردم را در کانون فرآیند توسعه قرار دهد و به تبع آن نیازهای زندگی روزمره این مردم ( مصرف) باید بر اساس توسعهِ مبتنی بر ملاحظات اکولوژیک برآورده شود . با تجه به مفهوم توسعه پای دار به عنوان فرآیندی که نیازهای مختلف ... . برای دانلود فایل کامل مقاله اهمیت انرژی در توسعه پایدار و رویکرد برنامه چهارم توسعه کشور با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.