تاثیر قارچ مایکوریزا و نانو اکسید روی بر عملکرد، تجمع ماده خشک، سرعت و طول دوره پر شدن دانه گندم در شرایط شوری خاک
Publish place: Applied Filed Crops Research، Vol: 30، Issue: 2
Publish Year: 1396
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 215
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_AREOAJ-30-2_003
Index date: 19 February 2022
تاثیر قارچ مایکوریزا و نانو اکسید روی بر عملکرد، تجمع ماده خشک، سرعت و طول دوره پر شدن دانه گندم در شرایط شوری خاک abstract
به منظور مطالعه اثر مایکوریزا و نانو اکسید روی بر عملکرد، تجمع ماده خشک، سرعت و طول دوره پر شدن دانه گندم در شرایط شوری خاک، آزمایش فاکتوریلی با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل شوری خاک در سه سطح (عدم اعمال شوری، شوری۴۰ و۸۰ میلی مولار با نمک NaCl)، کاربرد مایکوریزا در دو سطح (عدم کاربرد و کاربرد میکوریزا) و محلول پاشی با نانو اکسید روی در سه سطح (عدم مصرف، مصرف ۴/۰ و ۸/۰ گرم در لیتر) بودند. مقایسه میانگین ها نشان داد بالاترین عملکرد (۴۵/۰ گرم در بوته)، سرعت پر شدن دانه (۰۰۲۲/۰ گرم در روز)، طول دوره پر شدن (۲۸ روز)، دوره موثر پر شدن دانه (۵۵/۲۸ روز) و حداکثر وزن دانه (۰۶۰۶/۰ گرم) به ترکیب تیماری کاربرد میکوریز، محلول پاشی ۸/۰ گرم در لیتر نانو اکسید روی و عدم اعمال شوری به دست آمد. اعمال شوری۸۰ میلی مولار، عملکرد دانه را ۲۱ درصد کاهش داد و محلول پاشی بالاترین سطح نانو اکسید روی و کاربرد مایکوریزا ۶۶ درصد از این کاهش عملکرد را جبران کرد. از این رو می توان پیشنهاد نمود که به منظور افزایش عملکرد، طول دوره و دوره موثر پر شدن دانه و برخی دیگر از شاخص های رشدی مانند توده زنده کل در شرایط شوری، کاربرد میکوریز و محلول پاشی با نانواکسید روی به کار برده شود.
تاثیر قارچ مایکوریزا و نانو اکسید روی بر عملکرد، تجمع ماده خشک، سرعت و طول دوره پر شدن دانه گندم در شرایط شوری خاک Keywords:
تاثیر قارچ مایکوریزا و نانو اکسید روی بر عملکرد، تجمع ماده خشک، سرعت و طول دوره پر شدن دانه گندم در شرایط شوری خاک authors
رئوف سید شریفی
اربیل دانشگاه محقق اردبیلی دانشکده کشاورزی گروه زراعت و اصلاح نباتات
راضیه خلیل زاده
دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
ثریا سلطان مرادی
دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :