بررسی تغییرات محتوای فنل ، فلاونویید کل و عملکرد آنتی اکسیدانی گیاه دارویی Gundelia tournefortii L. در مراحل مختلف رشد در چهار رویشگاه شمال شرق استان خوزستان
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 295
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ECOPH-4-1_003
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1400
Abstract:
کنگر علوفه ای (Gundelia tournefortii L.) از گیاهان بومی ایران با ارزش دارویی- علوفه ای تیره Asteraceae است. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات محتوای فنل، فلاونویید کل و ارزیابی عملکرد آنتی اکسیدانی گیاه در مراحل مختلف رشد در چهار رویشگاه شمال شرق استان خوزستان با اختلاف ارتفاع ۹۰۰ متر انجام گرفت. سرشاخه های هوایی گیاه از چهار رویشگاه طبیعی شمال شرق خوزستان (دره خرسون، شاهزاده احمد ۱، شاهزاده احمد ۲ و دهدز)، در سه مرحله رویشی، گل دهی و بذردهی جمع آوری گردید.محتوای فنل وفلاونوئید کل عصاره های متانولی با استفاده از روش اسپکتروفتومتری و فعالیت آنتی اکسیدانی با روش به دام اندازی رادیکال آزاد DPPH اندازه گیری گردید. با توجه به نتایج تحلیل واریانس چندمتغیره (MANOVA)، عوامل رویشگاه، اندام و فنولوژی هر کدام به صورت جداگانه و اثر متقابل رویشگاه-اندام گیاه، رویشگاه- مراحل فنولوژی، رویشگاه-اندام گیاه- مراحل فنولوژی با اطمینان ۹۹ درصد بر فعالیت آنتی اکسیدانی، میزان فنل و فلاونوئید کل این گیاه اثر معنی دار داشت. میانگین تیمارها در سه تکرار با استفاده ازآزمون دانکن مورد مقایسه قرار گرفتند (۰۱/۰P<). نتایج نشان داد بیشترین میزان فنل کل (۹/۵۶ میلی گرم گالیک اسید در گرم ماده خشک)، فلاونوئید کل (۰۳/۷ میلی گرم کوئرستین در گرم ماده خشک) و فعالیت آنتی اکسیدانی (۱۹/۰ میلی گرم بر میلی لیتر) در رویشگاه دره خرسون گزارش گردید. همچنین عصاره گیاه در مرحله گلدهی و در همه رویشگاه ها از بیشترین محتوای ترکیبات فنلی و فلاونوییدی و عملکرد آنتی اکسیدانی برخوردار بود.
Keywords:
Authors
لیلا خلاصی اهوازی
دانشجوی دکتری علوم مرتع، گروه مرتعداری، دانشکده مرتع و آبخیزداری دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
غلام علی حشمتی
استاد علوم مرتع گروه مرتعداری، دانشکده مرتع و آبخیزداری، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
پرژک ذوفن
استادیار علوم زیست گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
موسی اکبرلو
دانشیار علوم مرتع گروه مرتعداری، دانشکده مرتع و آبخیزداری، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :