بررسی مدل معادلات ساختاری آگاهی فراشناختی، خودکارآمدی و انگیزه تحصیلی با نگرش به درس ریاضی: با آزمون نقش واسطه ای اضطراب ریاضی در دانش آموزان دارای اختلال یادگیری خاص

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 173

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JLD-10-2_007

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1400

Abstract:

هدف: بررسی مدل هدف این پژوهش، بررسی مدل معادلات ساختاری آگاهی فراشناختی، خودکارآمدی و انگیزه تحصیلی با نگرش به درس ریاضی: با آزمون نقش واسطه ای اضطراب ریاضی در مبتلایان به LD بود. روش ها: روش پژوهش مطالعه، همبستگی از نوع مدل معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل همه دانش آموزان دارای اختلال یادگیری خاص پایه های چهارم تا ششم ابتدایی استان آذربایجان شرقی بود که در نیمسال اول سال تحصیلی۹۶-۱۳۹۷ مشغول تحصیل بودند. نمونه آماری مطالعه حاضر شامل ۲۱۳ دانش آموز دارای اختلال یادگیری خاص از بین جامعه آماری بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و به پرسش نامه های اضطراب ریاضی، نگرش به ریاضی، انگیزش تحصیلی، خودکارآمدی تحصیلی و پرسش نامه آگاهی فراشناختی از راهبردهای مطالعه پاسخ دادند.یافته ها: نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین نگرش به ریاضی با آگاهی فراشناختی، بین خودکارآمدی تحصیلی با نگرش به ریاضی و بین نگرش به ریاضی با انگیزش تحصیلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و همچنین بین اضطراب ریاضی با آگاهی فراشناختی، خودکارآمدی تحصیلی، انگیزش تحصیلی درونی و بیرونی، ادراک از نگرش معلم و نگرش به ریاضی رابطه منفی معناداری وجود دارد. نتیجه گیری: آزمون بوت استراپ نرم افزار AMOS نشان داد که مسیرهای غیرمستقیم راهبردهای فراشناختی به نگرش به درس ریاضی از طریق اضطراب ریاضی، انگیزه تحصیلی به نگرش به درس ریاضی از طریق اضطراب ریاضی و خودکارآمدی تحصیلی به نگرش به درس ریاضی از طریق اضطراب ریاضی دارای برازش است.

Authors

وحید نوروززاده

گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.

اسماعیل سلیمانی

گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آقاجانی، س.، خرمایی، ف.، رجبی، س.، و رستم اوغلی خیاوی، ...
  • رستم اوغلی، ز.، موسی زاده، ت.، رضازاده، ب.، ...
  • نمایش کامل مراجع