ردیابی ماهواره های ساکن به وسیله ماهواره های GPS

Publish Year: 1375
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 67

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SEPEHR-5-19_011

تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1400

Abstract:

ماهواره­ ها که با تکنولوژی پیشرفته، انقلابی در زمینه انتقال اطلاعات در سراسر کره خاکی برپا کرده­ اند متاسفانه از دیدگاه کسانی که با پیچیدگی تکنولوژی ­های تازه غریبه هستند، فقط به معنای تصویر تلویزیونی، فیلم­ های سینمایی و حداکثر گزارش­ های تصویری به آنها توجه دارند، در حالی که ماهواره­ ها می­ توانند اعماق زمین را بکاوند، از دل  اقیانوس ­ها خبرهای بکر و ناشنیده بیرون بکشند و حرکت­ های ریزترین موجودات کره خاکی را به روشنی ببینند. آنچه در این مقاله می­ خوانید نگاهی علمی و همه جانبه به تکنولوژی ماهواره ­هاست که خود می­ تواند یکی از موثرترین ابزار تجاری نیز باشد. ابزاری که دانش به وسیله آن می­ خروشد و عرصه­ های تازه ­تری از جهان پیرامون را در برابر دیدگان دانشمندان و اهل تحقیق می­ گستراند.  منظور از ماهواره­ های ساکن در این مقاله، ماهواره­ های مخابراتی، جاسوسی، هواشناسی و ماهواره­ هایی هستند که برای اهدافی خاص طراحی شده ­اند و در مدار مورد نظر (۳۶ هزار کیلومتری از زمین) قرار داده می­ شوند. شرکت­ ها و یا موسساتی که چنین ماهواره­ هایی را در مدار فوق قرار می ­دهند با استفاده از یک سری از گیرنده­ های زمینی که همان آنتن­ های بشقابی عظیم هستند (با قطری تا حدود ۳۶ متر و با بهره زیاد) برنامه را به سوی ماهواره ارسال می­ کنند. این عمل Uplink خوانده می­ شود و در فرکانس ­های ۶GHZ و یا ۱۵GHZ انجام می­ شود. ماهواره حامل چندین گیرنده- فرستنده است که به آنها Transponder می­ گویند و وظیفه آنها دریافت سیگنال زمینی، تقویت، تغییر فرکانس و ارسال مجدد آن به سوی زمین است که به طور خودکار انجام می ­شود. به ارسال سیگنال از ماهواره به زمین Down link گویند. Down link به منظور پخش سیگنال تلویزیونی در دو باند فرکانس مایکروویو که به آنها باند C و ku گفته می­ شود انجام می­ گیرد. باید توجه داشت که برنامه شرکت ­ها از تهیه این نوع ماهواره­ ها این نیست که افراد خصوصی بتوانند از این موقعیت استفاده کنند بلکه همانگونه که می­ دانیم هدف حذف خطوط مایکروویو زمینی و کم کردن مخارج و به دست آوردن پوشش بیشتر است. این شرکت­ ها در هر نقطه­ ای که مقرون به صرفه است اقدام به نصب آنتن بشقابی و سایر لوازم کرده و از آنجا برنامه­ ها را از طریق کابل به مشترکین منتقل یا بعضا با استفاده از ایستگاه­ های عادی، برنامه­ های شان را پخش می­ کنند.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :