بررسی عوامل موثر بر سلول های بدنی شیر و تخمین فراسنجه های آن در گاوهای شیری هلشتاین استان خراسان رضوی به روش رگرسیون تصادفی
Publish place: Iranian Journal of Animal Science Research، Vol: 9، Issue: 4
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 209
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASR-9-4_006
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1400
Abstract:
هدف این تحقیق بررسی عوامل موثر بر صفت تعداد سلول های بدنی شیر و تخمین وراثت پذیری و همبستگی های آن با سایر صفات تولیدی بود. برای این منظور از اطلاعات ۱۸۵۶۸۸ رکورد روز آزمون تولید شیر و شجره گاوهای ۵۴ گله استان خراسان رضوی استفاده شد. برای نرمال کردن رکوردهای صفت تعداد سلول های بدنی از آنها لگاریتم طبیعی گرفته شده و گاوهایی در برآورد مولفه های واریانس استفاده شدند که حداقل ۱ و حداکثر ۱۰ شکم زایش داشتند. اثرات محیطی در مدل آماری شامل اثر گله × سال رکوردگیری (سطح ۲۴۷)، نوبت ماهیانه شیردهی (۱۵ سطح)، دوره شیردهی (۱۰سطح)، ماه رکوردگیری (۱۲سطح)، سال (۹ سطح) و فصل زایش (۴ سطح)، مقدار تولید شیر و توان دوم آن بودند. وراثت پذیری تعداد سلول های بدنی دوره اول شیردهی با استفاده از مدل روزآزمون و رگرسیون تصادفی و همبستگی های بین صفات با مدل دو صفته نرم افزار Wombat برآورد شدند. اثرات ثابت مدل شامل گله × سال رکوردگیری، درصد خلوص خونی هلشتاین و ماه شیردهی به عنوان کوواریت و اثر ژنتیک افزایشی حیوان و محیط دایمی مشترک با چندجمله ای لژاندر درجه ۵ به عنوان اثرات تصادفی بود. تمام عوامل ثابت مدل اول در سطح ۱ درصد معنی دار بودند. با پیشرفت مراحل شیردهی تعداد سلول های بدنی افزایش یافت. کمترین تعداد سلول های بدنی در فصل رکوردگیری پاییز و یا در گاوهایی که در پاییز زایش کرده بودند، مشاهده شد. همچنین به نظر می رسد که افزایش سن عاملی برای افزایش تعداد سلول های بدنی باشد. مقادیر وراثت پذیری این صفت از ۰۴۳/۰ تا ۱۳۶/۰ متغیر بود. کمترین میزان همبستگی سلول های بدنی با تولید شیر (۰۱۱/۰-) و بیشترین آن با درصد پروتئین شیر(۴۴۲/۰) بود.
Keywords:
Authors
سونیا زکی زاده
دانشگاه تهران
مختار علی عباسی
دانشگاه تربیت مدرس
بهنام صارمی
دانشگاه ویلهلم فردریش بن
حسین رشید
دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :