انتخاب بهترین سناریو برای مدیریت پسماند شهری با استفاده از روش ارزیابی چرخه حیات و ماتریس SWOT (مطالعه موردی: شهرستان بهبهان)
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 440
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESRJ-12-4_003
تاریخ نمایه سازی: 15 فروردین 1401
Abstract:
پسماند از تولیدات غیرقابل اجتناب هر جامعه و مدیریت پسماند یکی از نیازهای اصلی آن جامعه است. در این مطالعه در سال ۱۴۰۰، از رویکرد ارزیابی چرخه حیات و ماتریس SWOT به منظور انتخاب بهترین سناریو سامانه مدیریت پسماند شهرستان بهبهان استفاده گردید. این پژوهش با ۵ سناریو شامل: ۱) بازیافت، کمپوست و دفن غیربهداشتی ۲) بازیافت، کمپوست و دفن بهداشتی ۳) بازیافت، زباله سوز و دفن غیربهداشتی ۴) بازیافت، زباله سوز و دفن بهداشتی ۵) بازیافت، کمپوست و هاضم بی هوازی، زباله سوز، دفن بهداشتی و همچنین شناسایی تهدیدها و فرصتهای موجود در محیط خارجی یک سیستم و بازشناسی ضعفها و قوتهای داخلی آن بر پایه مدیریت پسماندهای شهری به منظور سنجش وضعیت منطقه مورد مطالعه در نظر گرفته شد. داده های موردنیاز از طریق بررسی منابع، تهیه پرسش نامه و تکمیل آن توسط پرسنل؛ همچنین بازدید میدانی جمع آوری گردید. سیاههنویسی چرخهحیات به کمک مدل IWM-۲ صورت پذیرفت. در این مطالعه سناریو سوم وضعیت موجود منطقه است و در قسمت خروجی های سمی و شاخص اکولوژیکی، در بین تمامی سناریوها بیشترین بار زیست محیطی را وارد می کند. مهمترین نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها براساس مدل SWOT به ترتیب بهرهگیری از ماشینآلات حمل و نقل مناسب شهری، عدم اطلاعرسانی درخصوص بازیافت و کمپوست و دفن پسماندهای بیمارستانی و صنعتی به همراه زبالههای شهری، اجرای طرح کمپوست با استفاده از تکنولوژیهای جدید وجود قوانین و مقررات محیطزیستی و نزدیکی محل دفع زبالههای شهری به مناطق روستایی و مسکونی به دست آمد. نتایج به دست آمده از چرخه حیات و ماتریس SWOT، میتواند بهترین گزینه مناسب جهت مدیریت پسماند را در اختیار تصمیم گیران قرار دهد.
Keywords:
Authors
غلامرضا سبزقبایی
گروه محیط زیست، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
نسترن تدین پور
گروه محیط زیست، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :