تاثیر بازی های حرکتی و رایانه ای بر توجه و روابط اجتماعی دانش آموزان پسر مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی ۱۲-۱۰ سال

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 183

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHPP-9-1_001

تاریخ نمایه سازی: 15 فروردین 1401

Abstract:

مقدمه: کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش­ فعالی علاوه بر مشکلات عملکرد توجه و هوشیاری، پایین ترین سطح فعالیت اجتماعی را نشان می ­دهند و مشکلات بیشتری در دوستیابی و حفظ آن دارند. هدف: هدف از تحقیق حاضر تاثیر بازی های حرکتی و رایانه ای بر توجه و روابط اجتماعی دانش آموزان پسر مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش ­فعالی ۱۲-۱۰ سال بود. روش: پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با دو گروه تجربی و یک گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش ­آموزان پسر ابتدایی ۱۲-۱۰ سال مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش ­فعالی منطقه ۴ تهران در سال ۱۴۰۰ بودند. از میان آن ها تعداد ۳۶ نفر به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. بازی های حرکتی و رایانه ای در ۸ هفته و هر هفته در ۳ جلسه ۶۰ دقیقه ای صورت پذیرفت. پرسشنامه کانرز نسخه والدین و پرسشنامه زبوف در پیش آزمون و پس آزمون توسط والدین پر شد. از تحلیل واریانس مرکب و از آزمون تی همبسته جهت تحلیل داده­ ها و با استفاده از نرم ­افزار SPSS نسخه ۲۳ استفاده شد. یافته­ ها: بازی­ های حرکتی و رایانه ­ای تاثیر مثبت معنی ­داری بر توجه و ارتباط اجتماعی داشتند؛ همچنین بازی های حرکتی و رایانه ای بر مهارت های ادراکی- حرکتی دانش آموزان بیش فعال پسر تاثیر مثبت معنی­ داری دارد (۰/۰۵≤P) اما بین تاثیر این دو مداخله بر هیچ یک از متغیرهای تحقیق تفاوت معنی­ داری مشاهده نشد (۰/۰۵≥P). نتیجه گیری: بازی های حرکتی و رایانه ای موجب بهبود توجه و روابط اجتماعی کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی می شود؛ بنابراین پیشنهاد می شود از این بازی ها برای کمک به کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی استفاده شود.

Keywords:

Motion games , Computer games , Attention Deficit Hyperactivity Disorder , Attention , Social communications , بازی های حرکتی , بازی­ های رایانه­ ای , نقص توجه/ بیش­ فعالی , توجه , روابط اجتماعی

Authors

سید حسن حسینی کلکو

PhD Student, Department of Motor Behavior, Tehran University, Tehran, Iran

مهدی شهبازی

Associate Professor, Department of Motor Behavior, Tehran University, Tehran, Iran

شهزاد طهماسبی

Associate Professor, Department of Motor Behavior, Tehran University, Tehran, Iran

فضل اله باقرزاده

Associate Professor, Department of Motor Behavior, Tehran University, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Abed Sham Asbi F, Mohammadi Orangi B, Yaali R, Ghadiri ...
  • Machado FS, Casagrande WD, Frizera A, da Rocha FE. (۲۰۱۹). ...
  • Mao Z, Su Y, Xu G, Wang X, Huang Y, ...
  • Oliver MB, Bowman ND, Woolley JK, Rogers R, Sherrick BI, ...
  • نمایش کامل مراجع