بررسی تاثیر سرعت، عمق و نوع خاک ورز بر ناهمواری سطح خاک و میزان زیر خاک شدن بقایای گیاهی در اراضی دیم

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 139

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_KARFN-18-4_004

تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1401

Abstract:

ناهمواری و وجود بقایای گیاهی در سطح خاک به خصوص در اراضی دیم، می تواند موجب کند شدن روند فرسایش شود. هدف از این تحقیق، انتخاب مناسب ترین روش خاک ورزی است که بیشترین شاخص ناهمواری و کمترین میزان دفن بقایای گیاهی را داشته باشد. آزمایش ها با آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه عامل نوع دستگاه خاک ورز (چهار سطح گاوآهن برگردان دار، برگردان دار+ دیسک، گاوآهن بشقابی و خاک ورز قلمی)، سرعت شخم زنی (سه سطح ۳، ۵ و ۷ کیلومتر بر ساعت) و عمق شخم (دو سطح ۲۰-۱۵ و ۳۰-۲۵ سانتی متر) اجرا شد. ناهمواری سطح خاک، به کمک دستگاه پین متر اندازه گیری شد. برای تعیین درصد زیر خاک شدن بقایای گیاهی، از روش پردازش تصویر استفاده شد. نتایج نشان داد تاثیر تمام متغیرهای اصلی بر شاخص ناهمواری سطح خاک معنی دار است و بیشترین و کمترین شاخص ناهمواری به ترتیب مربوط به گاوآهن برگردان دار (۸/۱۲ سانتی­متر) و ترکیب برگردان دار+دیسک (۶/۳ سانتی­متر) بود. همچنین گاوآهن قلمی و شخم ترکیب برگردان دار+دیسک به ترتیب کمترین و بیشترین میزان زیر خاک شدن بقایای گیاهی را با مقادیر ۳/۲۹ و ۹/۹۲ درصد نشان دادند. با توجه به نتایج می توان خاک ورز قلمی را به عنوان مناسب ترین روش خاک ورزی از نظر حفاظت از خاک در مقابل فرسایش بادی و آبی انتخاب کرد.

Authors

مصطفی جعفریان

دانش آموخته دکتری، گروه مهندسی کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران.

جلال برادران مطیع

استادیار، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.

رحیم آزادنیا

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده فنی و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ajdadi, F. R., Gilandeh, Y. A., Mollazade, K., & Hasanzadeh, ...
  • Entezari, A., & Sabourifard, H. (۲۰۲۱). Effect of planting dates ...
  • Zarifneshat, S., Saeidi Rad, M. H., & Safari, M. (۲۰۲۰). ...
  • نمایش کامل مراجع