اصول راهبردی طراحی فرم ساختمان مسکونی در بوشهر، مبتنی بر کاهش مصرف انرژی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 209

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_KARFN-18-4_021

تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1401

Abstract:

با توجه به بحران انرژی در جهان، نیاز است که معماران به یکی از عملی ترین راهکارهای مدیریت انرژی در ساختمان ها، به مبحث به کارگیری راهبردهای طراحی غیرفعال توجه کنند. با بهره گیری از روش های سرمایشی غیرفعال بومی و به روز کردن آن ها می توان به راهبردهایی در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی سرمایشی در ساختمان های امروزی دست یافت. هدف اصلی از این پژوهش، یافتن و اولویت بندی راهکارهای غیرفعال از طریق افزودن احجام سایه انداز در فرم ساختمان با هدف افزایش سایه اندازی فرم بنا در آب وهوای گرم و مرطوب بوشهر است که بتواند ضمن حفظ آسایش حرارتی باعث کاهش بار انرژی مصرفی خنک کننده ها شود. روش تحقیق این پژوهش، روش ترکیبی می باشد که اطلاعات ساختمان های منتخب در آن با استفاده از برداشت میدانی جمع آوری و درنهایت به روش خوشه ای دسته بندی شده است. سپس در این مقاله به کمک نرم افزار دیزاین بیلدر، میزان مصرف انرژی سالانه ساختمان ها بررسی شده است. در این پژوهش ابتدا به بررسی ساختمان به لحاظ فرم، شکل، هندسه و جزییات پرداخته شد و فرم بهینه برای هر مدل استخراج گردید، سپس با تجمیع و تلفیق مدل های بهینه انتخابی، ساختمان های مدنظر دوباره بررسی شد و میزان کاهش مصرف انرژی تحلیل گردید. راهبردهای انتخاب سایه اندازها به گونه ای است که با ترکیب فرم مناسب و عناصر سایه انداز باعث می شود میزان مصرف انرژی ساختمان اول ۲۵ درصد و ساختمان دوم ۱۶ درصد کاهش مصرف انرژی اولیه سالانه را به دنبال داشته باشد.

Authors

الناز حیدری

دانشجوی دکتری تخصصی معماری، گروه معماری، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران.

جمال الدین مهدی نژاد

استاد مدعو، گروه معماری، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران./ استاد، گروه معماری، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران.

پویا دولابی

استاد مدعو، گروه معماری، واحد بوشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر، ایران./ استادیار، گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :