سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی مخاطرات زمینشناسی محتمل در جریان حفاری تونل انتقال آب بهشت آباد

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,533

This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

OMRANTOSEE01_031

Index date: 6 May 2012

بررسی مخاطرات زمینشناسی محتمل در جریان حفاری تونل انتقال آب بهشت آباد abstract

آگاهی از شرایط زمینشناسی و مخاطرات آن، نقش مهمی در انتخاب روش حفاری و سیستم نگهداری مناسب برای سازههای زیرزمینی دارد. یکی از مهمترین این سازهها تونلهای انتقال آب هستند که با توجه به هدف حفر آنها، لازم است خصوصیات و شرایط خاصی در طراحی و اجرای آن-ها منظور گردد. تونل انتقال آب بهشتآباد با هدف انتقال آب از سرشاخههای رودخانه کارون به فلات مرکزی ایران مورد مطالعه و بررسی قرارگرفته است. این تونل با طول تقریبی 64930 متر و قطر تمام شده 6 متر با آورد سالانه 1070 میلیون مترمکعب جهت رفع کمبودهای آبی بخش های شرب، صنعت، کشاورزی و غیره در فلات مرکزی ایران، بزرگترین تونل انتقالآب در کشور خواهد بود. با توجه به عبور تونل از نواحیمرتفع و کوهستانی و همچنین وجود تودهسنگهای آهکی و نسبتاً ناپایدار و سست در مسیر تونل، لازم است مخاطرات زمینشناسی محتمل از جملهمچالهشوندگی و انفجارسنگ در این مناطق مورد بررسی قرار گیرد. از جمله مشکلات تونلسازی در سنگهای ضعیف و در شرایط روباره زیاد، پدیده مچالهشوندگی و یا همگرائی وابسته به زمان در ضمن حفاری تونل است. میزان همگرائی تونل، نرخ تغییر شکلها و وسعت ناحیه پلاستیک اطراف تونل به ویژگیهای زمینشناسی و ژئوتکنیکی منطقه، تنش برجا، جریان آب، فشار آب منفذی و مشخصات تودهسنگ بستگی دارد.تونلسازی در سنگهای با پتانسیل مچالهشوندگی، اغلب سبب ایجاد تأخیرات طولانی در احداث پروژه و تحمیل هزینههای زیاد میگردد. از طرفی دیگر با توجه به این که ضخامت روباره تونل در بعضی نقاط به حدود 1200 متر هم میرسد، بنابراین پتانسیل وقوع انفجارسنگ در این نقاط وجود خواهد داشت. انفجارسنگ به صورت پرتاب شدید سنگ یا مواد معدنی از دیوارهها و ستونها به داخل حفریات زیرزمینی عمیق و پرتنش اتفاقمیافتد. در این مقاله ابتدا با استفاده از برداشت های زمین شناسی، مطالعات ژئوفیزیک و گمانه های حفاری شده، تونل پهنه بندی شده، سپس بااستفاده از معیارهای مختلف، پتانسیل مچالهشوندگی و انفجارسنگ ارزیابی و بحث شده است. نتایج پتانسیل ضعیف تا متوسط مچالهشوندگی و پتانسیل متوسط تا شدید انفجار سنگ را برای پهنههایی از این تونل پیشبینی کرده است

بررسی مخاطرات زمینشناسی محتمل در جریان حفاری تونل انتقال آب بهشت آباد Keywords:

بررسی مخاطرات زمینشناسی محتمل در جریان حفاری تونل انتقال آب بهشت آباد authors

محمدجواد رحیم دل

دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود

راحب باقرپور

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان

سعید مهدوی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
:رحیم‌دل. م، میزرایی.ح، مهدوری. س، باقرپور. ر، (1390)، "ارزیابی احتمال ... [مقاله کنفرانسی]
Su leyman D., (2002), "Tunneling in squeezing rock, the Bolu ...
Goel, R.K. Goel, R.K., Jetwa, J.L., Dube, A.K., (1997), "Support ...
M.Singh , B.Singh, J.Choudhari, (2007), "Critical strain and squeezing of ...
Hoek E., Marinos P..2000), "Predicting tunnel squeezing problems in weak ...
Barla, G., (2001), "Tunnelling under Squeezing Rock Conditions", PP.1-75. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی مخاطرات زمینشناسی محتمل در جریان حفاری تونل انتقال آب بهشت آباد" توسط محمدجواد رحیم دل، دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود؛ راحب باقرپور، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان؛ سعید مهدوی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس ملی عمران توسعه پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مچالهشوندگی، همگرائی، انفجار سنگ، تونل بهشت آباد هستند. این مقاله در تاریخ 17 اردیبهشت 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1533 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آگاهی از شرایط زمینشناسی و مخاطرات آن، نقش مهمی در انتخاب روش حفاری و سیستم نگهداری مناسب برای سازههای زیرزمینی دارد. یکی از مهمترین این سازهها تونلهای انتقال آب هستند که با توجه به هدف حفر آنها، لازم است خصوصیات و شرایط خاصی در طراحی و اجرای آن-ها منظور گردد. تونل انتقال آب بهشتآباد با هدف انتقال آب از سرشاخههای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی مخاطرات زمینشناسی محتمل در جریان حفاری تونل انتقال آب بهشت آباد با 7 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.