نگاهی دقیق تر به مفهوم دیپلماسی جهانی سلامت

Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 105

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-16-5_001

تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401

Abstract:

پدیده جهانی شدن در حوزه سلامت مدیون پیشرفتهای تکنولوژیکی در قرن نوزدهم و شناسایی بسیاری از پاتوژنهای بیماریزای اصلی و اپیدمیولوژی آنها در اوایل قرن بیستم میباشد [۱].گسترش بیماریها و انتقال بین المللی آنها لزوم افزایش همکاری های بین کشورها برای مقابله با این بیماریها را بسیار پررنگ تر نموده است. از جمله سازوکارهای بین المللی دولتها برای مقابله با بیماریها میتوان به برگزاری گردهمایی های بین المللی و تشکیل سازمانهای بین المللی پاسخگو به تهدیدات سلامت جهانی اشاره نمود [۲]. پایه و اساس ایجاد نظام های پیچیده بین المللی در حوزه سلامت به حدود ۱۷۰ سال قبل یعنی به اولین کنفرانس بین المللی بهداشت و اولین کنوانسیون بین المللی بهداشت باز میگردد. با آغاز قرن بیستم، اولین سازمانهای بین المللی سلامت از جمله دفتر بهداشتی پان آمریکا و بنیاد راکفلر در آمریکا، و دفتر بین المللی بهداشت عمومی در اروپا ایجاد شدند. عبور سریع بیماریها از مرزهای بین المللی و نیز امکان انتقال ویروسهای بیماری زا در طی چند ساعت از نقطه ای به نقطه ای دیگر در جهان بدون مرز و مورد تهدید قرار گرفتن صلح، رشد اقتصادی و توسعه توسط بیماریها، کشورها را متوجه لزوم ارتباطات قدرتمند بین المللی در حوزه سلامت در بازار به سرعت در حال تغییر جغرافیای سیاسی کرده است [۳].

Authors

رحیم خدایاری زرنق

مرکز تحقیقات مدیریت خدمت بهداشتی درمانی، قطب علمی آموزشی مدیریت سلامت ایران، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

گیسو علیزاده

قطب علمی آموزشی مدیریت سلامت ایران، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

ندا کبیری

قطب علمی آموزشی مدیریت سلامت ایران، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :