نقش مهارت های زندگی با تاب آوری در پیش بینی بهزیستی روانشناختی با نقش میانجی ویژگی های شخصیتی در بین بیماران دیابتی نوع۲در شهر شیراز

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 958

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ESPCONF08_085

تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1401

Abstract:

پژوهش درباره مسائل ومشکلاتی مربوط به زمان بیماران دیبابتی نوع ۲ به هدف افزایش تاب آوری و مهارت های زندگی این جمعیت رو به رشد به عنوان یکی از مسائل مهم دنیای امروزی است. مسائل بیماری دیابتی نوع ۲ از یک روندی طبیعی در تغییرات بدن پیروی می کنند. با این وجود عوامل روانشناختی از جمله مهارت های زندگی و تاب آوری و ... نقش مهمی را بازی می کند. این پژوهش با هدف نقش مهارت های زندگی با تاب آوری در پیش بینی بهزیستی روانشناختی با نقش میانجی ویژگی های شخصیتی در بین بیماران دیابتی نوع ۲ مراجعه کننده به بهداشت های شهر شیراز در سال ۱۴۰۰ انجام گرفت. این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است که در آن ۵۹ بیمار دیابتی نوع ۲ به روش نمونه گیری هدفمند و آزمون های آماری به روش رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد. بین تاب آوری، مهارت های زندگی، بهزیستی روانشناختی و ویژگی های شخصیتی رابطه وجود دارد. مولفه های بهزیستی روانشناختی۱۹٪ و مولفه بهزیستی روانشناختی ویژگی های شخصیتی۵۴٪قدرت تبیین مهارت زندگی را دارند و متغیر بهزیستی روانشناختی ۲۵٪ وبهزیستی روانشناختی ویژگی شخصیتی۵۸٪قدرت تبیین تاب آوری را دارند. بنابراین با بهبود مولفه های بهزیستی رواشناختی و ویژگی های شخصیتی می توان مهارت های زندگی و تاب آوری بیماران دیابتی نوع ۲ را پیش بینی کرد و از آن برای ارتقای زندگی بیماران دیابتی نوع ۲ توصیه گردد

Authors

مهدیه نجم الدینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات وعلوم انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان ،کرمان ،ایران.

سید فخرالدین مصطفوی نژاد

دانش آموخته کارشناسی ارشد، روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی ، دانشکده ادبیات وعلوم انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان ،کرمان ،ایران.

فائزه عوض علیزاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد، روانشناسی تربیتی ،گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات وعلوم انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان ،کرمان ،ایران.