بهینه سازی تولید زنجیره سبک آنزیم انتروکیناز انسانی به منظور استفاده در صنایع دارویی
Publish place: New Cellular Biotechnology - Molecular، Vol: 12، Issue: 45
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 247
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NCMBJ-12-45_008
تاریخ نمایه سازی: 5 اردیبهشت 1401
Abstract:
سابقه و هدف: انتروکیناز یک آنزیم دستگاه گوارش است که به عنوان یک پروتئاز با توالی خاص عمل می کند. به دلیل توانایی انتروکیناز برای هضم آنزیمی پروتئین نوترکیب در سایت اختصاصی آن (شامل چهار اسید آمینه آسپارتیک اسد و یک اسید آمینه لیزین می باشد) که در پروتئین هدف قرار داده می شود، به عنوان یک ابزار بسیار مفید برای امکان خالص سازی و جداسازی بخش پروتئین هدف از بخش غیر هدف در صنایع دارویی، غذایی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد و روشها: متغیرهای مستقل مورد استفاده شامل میزان OD (۶/۰، ۲/۱ و ۸/۱) در طول موج ۶۰۰ نانومتر، غلظت IPTG (۲/۰، ۵/۰ و ۸/۰ میلی مولار) و نوع سویه باکتری (ShuffleT۷, BL۲۱, NICO۲۱) بود. از روش سطح پاسخ (RSM) در قالب طرح مرکب مرکزی برای پیش بینی متغیرهای مستقل بر میزان تولید آنزیم انتروکیناز استفاده شد.
یافته ها: میزان OD برابر با ۸/۱ در طول موج ۶۰۰ نانومتر، غلظت IPTG ۷۱/۰ میلی مولار و نوع سویه باکتری ShuffleT۷، محیط کشت LB، غلظت لاکتوز ۵/۲ میلی مولار و دمای القاء ۲۵ درجه سانتیگراد، برای تولید آنزیم انتروکیناز نوترکیب بهینه سازی شد.
بحث و نتیجه گیری: پروتئینهای دارویی نقش مهمی در درمانهای نوین پزشکی مولکولی دارند. بیان ژن انتروکیناز در سیستم باکتریایی، تسهیل در خالص سازی غلظت هایی که پایین است را فراهم می کند، بنابراین پروتئین های نوترکیب در مقیاس وسیع و با خلوص زیاد می توانند در سیستم باکتریایی تولید و بهینه سازی شوند.
Keywords:
Enterokinase , Promoter inductor , Purification , Cloning , Expression host. Iau Science . , انتروکیناز , القاگر پروموتر , خالص سازی , کلونینگ , میزبان بیانی. Iau Science .
Authors
محمد ابراهیمی فرد
Department of Biology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran.
محمد مهدی فرقانی فرد
Department of Biology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran.
احد یامچی
Department of Biotechnology, Golestan University, Gorgan, Iran.
وجیهه زرین پور
Department of Biology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :