سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی مخزنی بخشهای کربناته سازند قم در چاههای البرز در حوضه قم، ایران مرکزی

Publish Year: 1378
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,553

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SGSI03_159

Index date: 15 August 2006

ارزیابی مخزنی بخشهای کربناته سازند قم در چاههای البرز در حوضه قم، ایران مرکزی abstract

ساختمان تاقدیسی البرز در شمال غربی، شمال و شرق شهرستان قم با روند شمال غربی – جنوب شرقی قرار گرفته است. بدنبال مشاهده آثار هیدروکربوری در این منطقه، تاقدیس درفاصله سالهای 1962-1950 مورد انجام مطالعات زمین شناسی ، ژئوشیمی ، ژئوفیزیک و در نهایت عملیات حفاری قرار گرفت و سرانجام از بین 14 حلقه چاه اکتشافی و بهره برداری چاههای 9، 10و11 به بهره برداری رسیده و پس از چند سال تولید به دلیل کاهش اشباع شدگی نفت و تولید آب شور بهره برداری از آنها متوقف گردید. از آنجا که یکی از مهمترین مسائل در ارزیابی مخازن کربناته شناخت ناهمگونی های پتروفیزیکی در بخشهای مختلف مخزن می باشد. در این مطالعه سعی شده است تا با استفاده از داده های حاصل از نمونه های مغزه، چاههای البرز 6، 7و11 ومقاطع میکروسکوپی ، نتایج تجزیه مربوط به این نمونه ها، بخشهای کربناته سازند قم به لحاظ پتروفیزیکی (سنگ شناسی، تخلخل، تراوایی و وضعیت مجاری ارتباطی) و تاثیر عواض دیاژنزی بر این ویژگی ها ارزیابی گردد و درنهایت بخشهای مخزنی از غیر مخزنی تفکیک گردد. حاصل آن ، تفکیک بخشهای کربناته در قالب 4 پتروفاسیس به شرح زیر می باشد: 1- مارتها و آهکهای مارنی: تخلخل دراین بخش در محدوده 14/73-1/2 درصد و تراوایی بر حسب وجود یا عدم وجود شکستگیهای در محدوده 0/01-49/55 md در تغییر است. 2- گریستون – پکستون ها: این بخش شامل اووئید گرینستونهای دولومیتی شده با تخلخل قالبی اووئیدی و پکستون – گرینستونهای حاوی تخلخل قالبی، اسکلتی و حفره ای می باشد که تخلخل و تراوایی در این بخش بترتیب 15/9 – 12/9 درصد و 0/05-0/15 md می باشد. 3- پکستون : تخلخل و تراوایی در این بخش بترتیب 0/86-5/21 درصد 0/01-0/1 md می باشد 4- وکستون: تخلخل و تراوایی در این بخش بترتیب 1/18-6/42 می باشد.

ارزیابی مخزنی بخشهای کربناته سازند قم در چاههای البرز در حوضه قم، ایران مرکزی authors

مجید هنرمند

دانشکده علوم - دانشگاه تهران

محمدرضا رضایی

دانشکده علوم - دانشگاه تهران

مقاله فارسی "ارزیابی مخزنی بخشهای کربناته سازند قم در چاههای البرز در حوضه قم، ایران مرکزی" توسط مجید هنرمند، دانشکده علوم - دانشگاه تهران؛ محمدرضا رضایی، دانشکده علوم - دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1378 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش انجمن زمین شناسی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 24 مرداد 1385 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1553 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ساختمان تاقدیسی البرز در شمال غربی، شمال و شرق شهرستان قم با روند شمال غربی – جنوب شرقی قرار گرفته است. بدنبال مشاهده آثار هیدروکربوری در این منطقه، تاقدیس درفاصله سالهای 1962-1950 مورد انجام مطالعات زمین شناسی ، ژئوشیمی ، ژئوفیزیک و در نهایت عملیات حفاری قرار گرفت و سرانجام از بین 14 حلقه چاه اکتشافی و بهره برداری چاههای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی مخزنی بخشهای کربناته سازند قم در چاههای البرز در حوضه قم، ایران مرکزی با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.