مقایسه علل و فراوانی بستری بیماران زن با سندرم متابولیک در دو دوره ی مشابه زمانی پیش از کرونا و پس از کرونا

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 85

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF08_098

تاریخ نمایه سازی: 12 اردیبهشت 1401

Abstract:

بحران کرونا، یک شوک سلامتی و تقاضای تصادفی برای بیمارستان ها و تعدد مراجعین بوده است. به منظور کنترل بیماری مذکور، رفتارهای پیشگیری و محافظتی بخصوص در زنان در تمامی کشورها صورت گرفت؛ اما تعداد زیادی افراد به دلیل ابتلا، نیاز به خدمات بیمارستانی داشتند . برر سی های سازمان بهدا شت جهانی نشان داد ۱۵ تا ۲۰ در صد ازمبتلایان به ویروس کرونا نیاز به بستری در بیمارستان داشتند و حدود ۵ درصد آنها در بخش های مراقبت ویژه، خدمت دریافت کردند . در کشورهای ایتالیا و اسپانیا حدود ۴ تا ۵۵ درصد از موارد ابتلا نیاز به خدمات بستری و ۷ تا ۱۲ درصد از آنها نیاز به خدمات بخش های مراقبت ویژه داشتند و در این میان پاندمی کووید چه تاثیری درفراوانی بیماران زن در بیمارستان ها داشته است ؟ روش کار:این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی Cross-Sectional بر روی پرونده بیمار بستری در سال ۹۸ و ۹۹ در دوره مشابه کووید و غیر کووید انجام گردید و اطلاعات از سیستم HIS و بررسی پرونده بیماران انجام و دادهها با استفاده از اکسل و SPSS۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. یافته ها:طبق نتایج این مطالعه در دوره مشابه زمانی غیرکووید میزان مراجعین زن ۵۳ درصد و در دوره کووید ۴۳ درصد، بیماران زن با سندرم متابولیک در زمان غیرکووید ۷۹ درصد و در دوره مشابه کووید ۸۲ درصد مراجعین را تشکیل میدادند و میزان مورتالیتی زنان در زمان کووید ۳ درصد بیشتر از غیر کووید بوده است .میانگین مدت بستری بیماران زن در زمان کووید ۵ درصد بیشتر از زمان غیر کووید و ۲۱ درصد بیشتر از زمان مشابه در زمان کووید در بخشهای ویژه و قلب بستری شده اند. نتیجه گیری:دغدغه مدیران بیمار ستانها مدیریت مراجعین ،مدیریت مالی، کاهش هزینه ها از یک سو و افزایش درآمدها به دلیل پوشش دادن هزینه ها از سویی دیگر است. اما بدون داشتن برنامهریزی این مهم محقق نخواهد شد با توجه به شیوع گسترده کوویددر جهان و علیالخصوص افزایش موارد ابتلای به آن در ایران، لازم است اطلاعات بالینی و دموگرافیک بومی آن در بیماران ایرانی و جامعه زنان استخراج گردد تا در برنامهریزیهای سلامت زنان مورد استفاده قرار گیرد.

Authors

علیرضا دهقان نیری

فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

شهروز یزدانی

فلوشیپ اینترونشنال کاردیولوژی ، مرکز تحقیقات قلب ، مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

سمیه قاسمی

کارشناسی ارشد پرستاری ، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.

مهدی رضایی

متخصص طب اورژانس، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران

فاطمه رحیمی

کارشناسی ارشد پرستاری ، واحد توسعه تحقیقات بالینی، مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران.