سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بادگیر مظهر پایداری معماری بومی ایران

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,007

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCSUSTAINARCH02_075

Index date: 12 May 2012

بادگیر مظهر پایداری معماری بومی ایران abstract

پایداری را میتوان نتیجه تفکر توام با ترس انسان قرن بیستم دانست، ترس از اتمام انرژی های فسیلی و غیرقابل تجدید و تفکردرباره آینده انسان که با وجود افزایش روز افزون جمعیت و نیاز مبرم آنان به منابع انرژی به جهت زیست در این کره خاکی، پاسخگویی به نیازهای نسل آینده انسان در بحث انرژی ممکن نمیباشد، به عبارت دیگر انرژی های فسیلی به هیچ عنوان جوابگوی احتیاجات نسل بعد نخواهد بود، هنگامی که بحث پایداری در جوامع بشری مطرح گردید، در نتیجه انسان در پی کشف راه حلهای مختلف برای ایجاد پایداری در محیط افتاد، چگونگی ایجاد پایداری محیطی (به عنوان یکی از زیر شاخه های اصلی توسعه پایدار)دست یافتنی نخواهد بود مگر با عناصر کارکردی که هر کدام بصورت جزیی از کل در ایجاد پایداری محیطی و در یک بخش از نیازهای انسان مؤثر باشند، معماری بومی ایران به خوبی توانسته بود در اقلیم های متفاوت به فراخور نیاز و با عناصر ابداعی مختلفو مختص به آن محیط ، خون، پایداری را به رگ های خشکیده آن حوزه وارد نماید، یکی از این عناصر مولد پایداری محیطی در معماری بومی ایران بادگیر است، این عنصر کارکردی به عنوان یکی از ابداعات مناطق کویری، توانسته بود که بسیاری از مشکلات اقلیمی را برای ساکنان آن محدوده قابل تحمل نماید. این پژوهش که حاصل مشاهدات عینی و مطالعات کتابخانه ای است به صورت تحلیلی – توصیفی به تشریح بادگیر و عملکردهای آن به عنوان یک عنصر کارکردی در معماری پایدار بومی ایران (معماری کویر) میپردازد و با نتایج بنیادی در صدد معرفی یکی از شاهکارهای معماری پایدار و همساز با اقلیم در ایران خواهد بود

بادگیر مظهر پایداری معماری بومی ایران Keywords:

بادگیر مظهر پایداری معماری بومی ایران authors

یزدان سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسل

دنیا ترابی

دانشجوی کارشناسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ، باشگا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
افشار، ایرج، یزدنامه، تهران، انتشارات فرهنگ ایران زمین، 1371 ...
بهادری نژاد، مهدی و دهقانی، علیرضا، بادگیر شاهکار مهندسی ایران، ...
محمودی، مهناز، بادگیر نماد معماری ایران، تهران، انتشارات یزدا، 1388 ...
قبادیان، وحید، بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران، تهران، انتشارات دانشگاه ...
دهخدا، علی اکبر، نت نامه دهخدا، تهران، انتشارات دانشگاه تهران، ...
معین، محمد، فرهنگ معین، تهران، انتشارات کتاب آزاد، 1387 ...
مهندسین مشاور مک کارتی، ترجمه محمد احمدی نژاد، بادخان ملاحطات ...
گرجی، یوسف، معماری و نقدآن در حوزه محیط زیست، تهران، ...
پیرنیا، محمدکریم، بادگیر و خیشخان، تهران، مجله باستان شناسی و ...
شریعت زاده، سید علی اصغر، نقش بادگیر در ناحیه جنوبی ...
تاج الدینی، حمید، بادگیر و نقش آن در معماری سنتی ...
سلطانی، یزدان، مد و تاثیرگذاری آن برمعماری و شهرسازی مدرن ... [مقاله کنفرانسی]
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بادگیر مظهر پایداری معماری بومی ایران" توسط یزدان سلطانی، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ، دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسل؛ دنیا ترابی، دانشجوی کارشناسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ، باشگا نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی دومین همایش معماری پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پایداری ، بادگیر، معماری ، بومی، سنتی، اقلیم هستند. این مقاله در تاریخ 23 اردیبهشت 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3007 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که پایداری را میتوان نتیجه تفکر توام با ترس انسان قرن بیستم دانست، ترس از اتمام انرژی های فسیلی و غیرقابل تجدید و تفکردرباره آینده انسان که با وجود افزایش روز افزون جمعیت و نیاز مبرم آنان به منابع انرژی به جهت زیست در این کره خاکی، پاسخگویی به نیازهای نسل آینده انسان در بحث انرژی ممکن نمیباشد، به عبارت دیگر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بادگیر مظهر پایداری معماری بومی ایران با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.