شبیه سازی یک آشکارساز تناسبی میکرو نواری برای آشکارسازی گاز رادن و دختران با کد مونت کارلو (MCNPX)
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 265
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RSM-3-3_004
تاریخ نمایه سازی: 27 اردیبهشت 1401
Abstract:
تاکنون روشها و آشکارسازهای مختلفی برای آشکارسازی گاز رادن استفاده شده است. به علت نویز کم و قدرت تفکیک نسبتا بالای آشکارسازهای گازی نسبت به آشکارسازهای نیمه هادی و یا سوسوزن، استفاده از آنها برای آشکارسازی اشعه آلفا بسیار مورد توجه میباشد. آشکارساز تناسبی میکرو نواری نیز جزء این دسته قرار دارد که تاکنون برای آشکارسازی رادون استفاده نشده است. در این مقاله پاسخ آشکارساز گازی میکرو نواری به ذرات آلفای رادن و دختران آن در حالت پرتوزایی پایین در محدوده Bq/m۳ ۱۰۳ -۱ با استفاده از کد MCNPX بررسی شده است.ابتدا چشمه حجمی رادن بالای مایلر به یک چشمه سطحی تبدیل میشود. برای یک ذره آلفا که از سطح زیرین مایلر وارد حجم فعال میشود انرژی بجامانده بصورت تابعی از فاصله در طول مسیر بدست آمده است. برای بررسی دقیق این آشکارساز همچنین انرژی بجا مانده در بالای نوارهای آند نیز بصورت تابعی از زاویه و انرژی محاسبه شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان میدهد که هرچه زاویه فرودی ذره نسبت به راستای z بیشتر شود بیشینه مقدار انرژی بجامانده افزایش مییابد.در ضمن به علت تناسبی بودن آشکارساز، با افزایش انرژی، انرژی بجامانده در واحد طول کاهش پیدا کرده درنتیجه ارتفاع پالس باافزایش انرژی ذره کاهش مییابد. با افزایش زاویه فرودی آلفا تعداد نوارهایی که پالس تولید میکنند افزایش ولی دوام پالس کاهش مییابد. بنابراین بعلت حساس بودن آشکارساز میکرو نواری به زاویه و انرژی ذرات آلفای رادن و دختران در پرتوزایی پایین، این آشکارسازها میتوانند بعنوان گزینه مناسبی برای آشکارسازی گاز رادن تلقی شوند.
Keywords:
Proportional detector , Microstrip , Radon and daughters , Detection , Simulation , Monte Carlo Code , MCNPX. , آشکارساز تناسبی , میکرو نواری , رادن و دختران , آشکارسازی , شبیه سازی , کد مونت کارلو MCNPX.
Authors
پروین دهقانی پور
Payame Noor University
جمشید سلطانی نبی پور
Kerman Graduate University of Technology
مهدی سهرابی
Amirkabir University of Technology
محمدرضا رضایی رائینی نژاد
Kerman Graduate University of Technology
علی هاشمی زاده عقداء
Payame Noor University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :