سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی پایداری خاکدانه‌ها در موقعیت‌های مختلف شیب در کاربری‌های جنگل و زراعی

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,119

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

MAST01_166

Index date: 8 June 2012

بررسی پایداری خاکدانه‌ها در موقعیت‌های مختلف شیب در کاربری‌های جنگل و زراعی abstract

از مهمترین عوامل موثر روی تخریب و فرسایش خاک تغییر کاربری اراضی است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر تغییر کاربری اراضی و موقعیت شیب برپایداری خاکدانه‌ها در دو عمق سطحی و زیر سطحی می باشد. مطالعه‌ی حاضر در عرصه‌های جنگلی منطقه مریوان انجام گرفت. از سه کاربری، جنگل، جنگل تبدیل شده به مرتع و جنگل تبدیل شده به زمین زراعی در سه تکرار و 4 موقعیت بالا، شانه، پشت و پای شیب و از دو عمق (25-0و50-25 سانتی متر) نمونه برداری خاک صورت گرفت. وضعیت پایداری خاکدانه‌ها را به صورت نمایه‌ای از میانگین وزنی قطر خاکدانه ها (MWD) و میانگین هندسی قطر خاکدانه‌ها (GMD)، بیان و محاسبه گردید. نتایج نشان داد که با تغییر کاربری اراضی از جنگل به مرتع و زراعی، شاخص های پایداری خاکدانه ها بطور معنی داری کاهش می یابند. همچنین با افزایش عمق از مقدار پایداری خاکدانه‌ها به دلیل کاهش ماده‌ی آلی خاک، کاسته می شود. تغییرات پایداری خاکدانه‌ها با موقعیت‌های اصلی شیب چندان تغییرات معنی داری نشان نداد ولی در همه کاربری‌ها کمترین پایداری مربوط به موقعیت‌های شانه‌ی شیب و پشت شیب و بیشترین پایداری مربوط به موقعیت‌های بالای شیب و پای شیب بود، که این نشان دهنده‌ی اثر فرسایش خاک در موقعیت های مختلف شیب تپه می باشد.

بررسی پایداری خاکدانه‌ها در موقعیت‌های مختلف شیب در کاربری‌های جنگل و زراعی Keywords:

بررسی پایداری خاکدانه‌ها در موقعیت‌های مختلف شیب در کاربری‌های جنگل و زراعی authors

وریا زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

محسن شکل آبادی

استادیار ان گروه خاکشناسی،دانشگاه بوعلی سینا همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Allison, F. E. (1973). Soil organic matter and its role ...
Hoyos, N. and Comerford, N.B. _ Land _ and landscape ...
John, B., Yamashita, T., Ludwig, B. and Flessa, H. (2005). ...
Kemper, W.D and Rosenau, R.C. 1986. Aggregate stability and size ...
Lal, R., Calhoun, F.G. and Fausey, N.R .209. :Effect of ...
Wang, X.L, Jia, Y., Li, X.G., Long, R.J., Ma, Q., ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی پایداری خاکدانه‌ها در موقعیت‌های مختلف شیب در کاربری‌های جنگل و زراعی" توسط وریا زارعی، دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان؛ محسن شکل آبادی، استادیار ان گروه خاکشناسی،دانشگاه بوعلی سینا همدان؛ حسین بیات نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پایداری خاکدانه‌ها، کاربری اراضی، موقعیت شیب هستند. این مقاله در تاریخ 19 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1119 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از مهمترین عوامل موثر روی تخریب و فرسایش خاک تغییر کاربری اراضی است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر تغییر کاربری اراضی و موقعیت شیب برپایداری خاکدانه‌ها در دو عمق سطحی و زیر سطحی می باشد. مطالعه‌ی حاضر در عرصه‌های جنگلی منطقه مریوان انجام گرفت. از سه کاربری، جنگل، جنگل تبدیل شده به مرتع و جنگل تبدیل شده به زمین ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی پایداری خاکدانه‌ها در موقعیت‌های مختلف شیب در کاربری‌های جنگل و زراعی با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.