مبانی تقسیم بندی نظام بین الملل و هم گرایی ها و واگرایی های آن در گفتمان تعامل گرایی ضدنظام سلطه

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 144

This Paper With 28 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PRIW-3-1_001

تاریخ نمایه سازی: 9 خرداد 1401

Abstract:

گفتمان سیاست خارجی امام خمینی، با وجود داشتن مبانی وثیق استراتژیک و دیپلماتیک، ایدئولوژیک و عقیدتی است. انقلاب اسلامی، کانون گفتمان امام را سامان می­دهد. گفتمان سیاست­خارجی بنیانگذار انقلاب اسلامی، استوار بر مرزکشی میان خود و دیگری است. در این منطق دگرسازانه، نظام بین­الملل به دو کیان مستکبر و مستضعف تقسیم می­شود. این پژوهش بر آن است تا با نظر به گفتمان رهبری آیت الله خامنه ای، نشان دهد که این گفتمان دنباله منطقی گفتمان امام در فضایی متحول است. شرایط ویژه داخلی، منطقه­ای و بین المللی و نیز ویژگی­های شخصیتی آیت الله خامنه ای، ایشان را به­سوی در پیش­گیری خوانشی عمل­گراتر، در چهارچوب گفتمان تعامل­گرایی ضد نظام سلطه، سوق داده است. این گفتمان، عصاره سیاست خارجی ایران بوده و سه مفهوم اسلام انقلابی، امنیت ملی و منافع ملی را در نسبت­هایی گوناگون مفصل بندی می کند. در این منطق، دو بلوک سلطه­گر و سلطه­ستیز در برابر یکدیگر قرار گرفته و هویت دیگری و منطق تفاوت زنجیره هم­ارزی نظام بین­الملل را معنا می بخشند. نوشتار پیش رو، پس از طرح کلان گفتمان تعامل­گرایی ضد نظام سلطه، مبانی تقسیم جهان و هم گرایی­ها و واگرایی­های آن را در ذیل پرداختن به دو مفهوم هویت و دیگری و زنجیره هم­ارزی و منطق تفاوت برجسته می­نماید.

Keywords:

Identity , Discourse , International System , Domination , the Foreign Policy of the I.R. of Iran , Ayatollah Khamenei , هویت , گفتمان , نظام بین الملل , سلطه , سیاست خارجی ج. ا. ایران , آیت الله خامنه ای

Authors

ناصر اسدی

Tehran University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Akbarzadeh, Shahram (۲۰۱۱) \"Democracy Promotion versus Engagement with Iran\",Journal of ...
  • Alnahas, Ibrahim Mahmoud Yaseen (۲۰۰۷) “Continuity and Change in the ...
  • Alonso, Martín (۲۰۱۱) “Collective Identity as a Rhetorical Device”, Synthesis ...
  • Butler, Judith, Ernesto Laclau and Slavoj Zizek (۲۰۰۰) Contingency, Hegemony, ...
  • Chambers, S.A. (۲۰۰۴) “giving up (on) rights? The future of ...
  • Chubin, Shahram (۲۰۰۱) “Reform and foreign policy”, The Adelphi Papers, ...
  • De Cillia, Rudolf, martin Reisigl & Ruth Wodak (۱۹۹۹) “The ...
  • نمایش کامل مراجع