اثر قارچ ریشه های آربوسکولار بر برخی از ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دانهال های به در شرایط تنش بی کربنات
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 263
This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_IRSHS-23-1_005
Index date: 11 June 2022
اثر قارچ ریشه های آربوسکولار بر برخی از ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دانهال های به در شرایط تنش بی کربنات abstract
به منظور ارزیابی واکنش دانهال های به رقم اصفهان به تنش سدیم بی کربنات در حضور قارچ ریشه ها آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح به طور کامل تصادفی با چهار سطح سدیم بی کربنات (صفر، ۵، ۱۰ و ۱۵ میلی مولار) و چهار تیمار قارچ ریشه (Rhizophagus intraradices، Funneliformis mosseae، ترکیب دو گونه قارچ و بدون مایه زنی (شاهد)) با سه تکرار اجرا شد. نتیجه ها نشان داد با افزایش غلظت سدیم بی کربنات محلول غذایی درصد آلودگی ریشه، ارتفاع دانهال، تعداد برگ، وزن خشک اندام هوایی، شاخص سبزینگی و ظرفیت آنتی اکسیدان کل برگ به صورت معنی داری کاهش یافت. در مقابل، مایه زنی دانهال ها با قارچ ریشه ها به ویژه گونه R. intraradices سبب افزایش این شاخص ها در مقایسه با شاهد شد. همچنین، اگرچه کاهش معنی داری در غلظت آهن ریشه و برگ دانهال های به با افزایش غلظت سدیم بی کربنات مشاهده شد، اما کاربرد قارچ ریشه R. intraradices به طور معنی داری سبب بهبود غلظت آهن به ویژه در غلظت های ۵ و ۱۰ میلی مولار سدیم بی کربنات شد. در این پژوهش، میزان ترکیب های فنولی و فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز ریشه در غلظت های ۵ و ۱۰ میلی مولار سدیم بی کربنات پس از تیمار با قارچ ریشه افزایش معنی داری داشت. به طورکلی، می توان پیشنهاد داد که قارچ ریشه ها به ویژه گونه R. intraradices با اثر بر ساخت ترکیب های فنولی سبب جذب آسان و افزایش غلظت آهن ریشه و برگ دانهال های به در حضور غلظت های مختلف سدیم بی کربنات شدند.
اثر قارچ ریشه های آربوسکولار بر برخی از ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دانهال های به در شرایط تنش بی کربنات Keywords:
اثر قارچ ریشه های آربوسکولار بر برخی از ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دانهال های به در شرایط تنش بی کربنات authors
ساره رحیمی
Isfahan University of Technology
بهرام بانی نسب
Isfahan University of Technology
مجید طالبی
Isfahan University of Technology
مهدیه غلامی
Isfahan University of Technology
مهدی زارعی
Shiraz University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :