اثر مونتموریلونیت و پلیاکریلآمید اصلاح شده بر پارامترهای رشد و کلروفیل فلورسانس گیاه ذرت در خاکهای آلوده به کادمیم و سرب

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 89

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_STGC-3-1_004

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

Abstract:

فلزات سنگین از طریق کاهش فعالیت های آنزیمی و تخریب ساختمان پروتئینی، باعث کاهش رشد گیاهان میگردند. از آنجایی که ذرت یک گیاه مهم برای تغذیه انسان و طیور میباشد، در این آزمایش گلخانهای، اثر مونتموریلونیت و پلیاکریلآمید اصلاح شده بر پارامترهای رشد و کلروفیل فلورسانس گیاه ذرت (Zea Mays L.) در دو نوع خاک (شنی و لوم شنی) آلوده به کادمیم و سرب، مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش بهصورت طرح کاملا تصادفی و با چهار تکرار انجام گردید. تیمارها شامل پلی اکریل آمید اصلاح شده در سه سطح (۱، ۲ و ۳ گرم بر کیلوگرم خاک)، مونت-موریلونیت اصلاح شده و طبیعی در دو سطح (۱۰ و ۵۰ گرم بر کیلوگرم خاک) و شاهد (خاک بدون افزودن تیمار) بودند. پلیاکریلآمید توسط هیدرازین مونوهیدرات و مونتموریلونیت توسط پلیاکریلآمید اصلاح گردیدند. گیاهان پس از ۴۵ روز برداشت شدند. وزن خشک و تر ریشه و اندام هوایی، قطر ساقه، ارتفاع ساقه، سطح برگ و کلروفیل فلورسانس اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد که مونتموریلونیت اصلاح شده بهطور معنیداری وزن خشک ریشه، وزن خشک اندام هوایی و سطح برگ را افزایش داد. در حالی که مونتموریلونیت طبیعی تاثیری بر پارامترهای رشد نداشت. پلیاکریلآمید اصلاح شده تاثیر منفی بر پارامترهای رشد داشت و باعث کاهش معنیدار ارتفاع ساقه و کلروفیل فلورسانس (Fv/Fm) ذرت گردید.