ارزشگذاری ویژگی های موجودیت های الگوی مفهومی اف. آر. بی. آر. از دیدگاه کاربران فهرست های رایانه ای

Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 179

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBLIJ-19-1_004

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

Abstract:

هدف: پژوهش حاضر به مطالعه دیدگاه سه گروه از کاربران (عادی، متخصص موضوعی ادبیات فارسی و کتابدار) در خصوص میزان اهمیت و ارزشگذاری هر یک از ویژگی های موجودیت های الگوی مفهومی اف. آر. بی. آر. در پیوند با وظایف کاربری پرداخته است. روش: این پژوهش به روش پیمایشی انجام گرفته است. از پرسشنامه به عنوان ابزار گردآوری داده ها استفاده شد که در این راستا با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته دیدگاه سه گروه نمونه (کاربران عادی، کاربران متخصص و کتابداران) در خصوص ویژگی های موجودیت های الگوی مفهومی اف. آر. بی. آر. در پشتیبانی از وظایف کاربری (یافتن، شناسایی، انتخاب و دسترسی) تبیین گردید. یافته ها: نتایج پژوهش حاکی از آن است که از بین ویژگی های موجودیت های الگوی مفهومی اف. آر. بی. آر.؛ «عنوان اثر»، «عنوان بیان»، «عنوان نمود عینی»، «نام شخص» و «نام تنالگان» از دیدگاه کلیه کاربران و کتابداران مورد بررسی دارای ارزش زیاد در پشتیبانی از وظایف کاربری هستند. اصالت/ارزش: ضروری است نرم افزارهای کتابخانه ای بر مبنای مفاهیم الگوی مفهومی اف. آر. بی. آر. بازنگری گردند. پژوهش حاضر به عنوان یکی از اولین گام ها، دیدگاه کاربران بالقوه فهرست های رایانه ای را در خصوص ویژگی های موجودیت های این الگو در پیوند با وظایف کاربری مورد مطالعه قرار داده است.  

Keywords:

Functional Requirements for Bibliographic Records (FRBR) , Entities , User tasks , Attributes of entities , Bibliographic Families , valuation , پیشینه های کتابشناختی , اف. آر. بی. آر , فر- بر , موجودیت ها , فهرست های رایانه ای

Authors

محمد حسن زاده

Tarbiat Modares University

معصومه نیک نیا

Tarbiat Modares University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Carlyle, A. (۲۰۰۱). Developing Organized Information Displays for Voluminous Works: ...
  • Mendez, S. (۲۰۰۶). Bibliographic Relationships and FRBR: An examination of ...
  • Moen, W. E. and Miksa, S. D. (۲۰۰۶). MARC Content ...
  • ارسطوپور، شعله (۱۳۸۵). انطباق فهرستهای رایانه ای بر مدل ملزومات ...
  • ارسطوپور، شعله (۱۳۸۹). بررسی میزان انطباق ساختار مارک ایران بر ...
  • امیری، ناهید (۱۳۸۹). بررسی میزان انطباق عناصر داده ای مارک ...
  • حاجیزینالعابدینی، محسن (۱۳۸۹). امکانسنجی به کارگیری الگوی ملزومات کارکردی پیشینه ...
  • نیکنیا، معصومه (۱۳۸۹). تطبیق عناصر داده ای مارک ایران با ...
  • نمایش کامل مراجع