بررسی سواد اطلاعاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بر اساس مدل شش مهارت بزرگ آیزنبرگ و برکویتز

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 165

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBLIJ-16-2_007

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

Abstract:

هدف: هدف اصلی این پژوهش، مشخص نمودن سطح سواد اطلاعاتی دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است. روش: این پژوهش به روش پیمایشی- توصیفی و با کمک پرسشنامه انجام گرفته است و جامعه آماری آن را ۱۸۱ نفر از دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی (شامل ۱۵۸ دانشجوی دوره دستیاری تخصصی و ۲۳ دانشجوی دوره کارشناسی ارشد) تشکیل می دهد. یافته ها: نتایج بررسی نشان می دهد که مهارت جامعه پژوهش در درک درست نیاز اطلاعاتی با میانگین نمره ۶۰/۳، در راهبردهای جست وجوی اطلاعات با میانگین نمره ۶۹/۳، در مکان یابی و دستیابی به اطلاعات با میانگین نمره ۱۲/۳، در استفاده از اطلاعات با میانگین ۴۳/۳، در ترکیب اطلاعات جدید با دانسته های قبلی خود با میانگین ۲۹/۳، از لحاظ ارزیابی نتیجه فرآیند جست وجو در رابطه با رفع نیاز اطلاعاتی شان با میانگین ۰۹/۳ در حد مطلوبی می باشند. در نهایت، نتایج کلی پژوهش وضعیت سواد اطلاعاتی دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه را با میانگین ۳۷/۳ بالاتر از حد متوسط نشان می دهد. اصالت/ارزش: این مقاله با تکیه بر مدل شش مهارت بزرگ آیزنبرگ و برکویتز به شناسایی توانمندی های سواد اطلاعاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی پرداخته است. و بر مبنای این مدل سعی در کشف و بررسی این که آیا دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مجهز به این مهارت ها هستند و آیا نیاز به کسب این توانایی ها را در خود احساس می کنند این مطالعه انجام شده است. هدف: هدف اصلی این پژوهش، مشخص نمودن سطح سواد اطلاعاتی دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است. روش: این پژوهش به روش پیمایشی- توصیفی و با کمک پرسشنامه انجام گرفته است و جامعه آماری آن را ۱۸۱ نفر از دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی (شامل ۱۵۸ دانشجوی دوره دستیاری تخصصی و ۲۳ دانشجوی دوره کارشناسی ارشد) تشکیل می دهد. یافته ها: نتایج بررسی نشان می دهد که مهارت جامعه پژوهش در درک درست نیاز اطلاعاتی با میانگین نمره ۶۰/۳، در راهبردهای جست وجوی اطلاعات با میانگین نمره ۶۹/۳، در مکان یابی و دستیابی به اطلاعات با میانگین نمره ۱۲/۳، در استفاده از اطلاعات با میانگین ۴۳/۳، در ترکیب اطلاعات جدید با دانسته های قبلی خود با میانگین ۲۹/۳، از لحاظ ارزیابی نتیجه فرآیند جست وجو در رابطه با رفع نیاز اطلاعاتی شان با میانگین ۰۹/۳ در حد مطلوبی می باشند. در نهایت، نتایج کلی پژوهش وضعیت سواد اطلاعاتی دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه را با میانگین ۳۷/۳ بالاتر از حد متوسط نشان می دهد. اصالت/ارزش: این مقاله با تکیه بر مدل شش مهارت بزرگ آیزنبرگ و برکویتز به شناسایی توانمندی های سواد اطلاعاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی پرداخته است. و بر مبنای این مدل سعی در کشف و بررسی این که آیا دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مجهز به این مهارت ها هستند و آیا نیاز به کسب این توانایی ها را در خود احساس می کنند این مطالعه انجام شده است.  

Keywords:

Information literacy , Higher education students , Kermanshah University of medical sciences , Eisenberg and Berkowitz’s Six big skills , سواد اطلاعاتی , دانشجویان تحصیلات تکمیلی , دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه , مدل شش مهارت بزرگ آیزنبرگ و برکویتز

Authors

معصومه پندپذیر

Hamedan Azad Islamic University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Bordonaro, K. (۲۰۰۸). Exploring the connections between information literacy and ...
  • Lou, A. (۲۰۰۶). A model for information literacy course development: ...
  • Maybe, C. (۲۰۰۵). Study of relationship or understanding about the ...
  • Patterson, A. (۲۰۰۹). A needs analysis for information literacy provision ...
  • Wema, E. ; Hepworth, M. (۲۰۰۷). An evaluation of an ...
  • بختیار زاده، اصغر (۱۳۸۱). بررسی سواد اطلاعاتی دانشجویان سال آخر ...
  • بردستانی، مرضیه (۱۳۸۳). رویکرد فراشناختی به سواد اطلاعاتی. در رحمت ...
  • پریرخ، مهری (۱۳۸۶). آموزش سواد اطلاعاتی: مفاهیم، روش ها و ...
  • داورپناه، محمد رضا؛ سیامک، مرضیه؛ قاسمی، علی حسین (۱۳۸۷). سنجش ...
  • صیامیان، حسن؛ حسینی، سپیده؛ قربانی، فاطمه (۱۳۸۶). بررسی میزان سواد ...
  • طبیب نیا، ویدا (۱۳۸۵). بررسی سواد اطلاعاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی ...
  • قاسمی، علی حسین (۱۳۸۳). ضرورت و چگونگی آموزش سواد اطلاعاتی ...
  • (ص ۱۵۳-۱۷۷). مشهد: سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز ...
  • نظری، مریم؛ علیدوستی، سیروس (۱۳۸۳). سواد اطلاعاتی برای دوره های ...
  • نظری، مریم (۱۳۸۴). سواد اطلاعاتی. تهران: مرکز اطلاعات و مدارک ...
  • نمایش کامل مراجع