نقش حمایت اجتماعی، تاب آوری و نشخوار فکری در پیش بینی رشد پس از سانحه بهبودیافتگان از کرونا

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 130

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPNI-12-16_001

تاریخ نمایه سازی: 24 خرداد 1401

Abstract:

هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش حمایت اجتماعی، تاب آوری و نشخوار فکری در  پیش­بینی رشد پس از سانحه بهبودیافتگان از کرونا بود.  پژوهش حاضر توصیفی – همبستگی بود؛ جامعه پژوهش شامل کلیه بهبودیافتگان از بیماری کرونا در ۶ماهه دوم سال ۱۴۰۰ شهر ایلام بود. بدین منظور تعداد ۲۰۰  نفر با استفاده از روش نمونه­گیری داوطلبانه و بر اساس معیارهای ورود و خروج تعیین شده انتخاب و به پرسشنامه های رشد پس از سانحه تدسچی و همکاران (۱۹۹۶)، حمایت اجتماعی شوبرون و استووارت (۱۹۹۱)، نشخوار فکری هوکسما و مارو (۱۹۹۱) و تاب آوری کانر – دیویدستون (۲۰۰۳) به صورت آنلاین پاسخ و تکمیل کردند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام با استفاده از نرم افزار SPSS ۲۶ استفاده شد. یافته­ها نشان داد که بین حمایت اجتماعی با رشد سانحه(۵۰/۰r=) و بین تاب آوری و رشد پس از سانحه (۶۸/۰r=) رابطه مثبت معنادار وجود دارد. بین نشخوار فکری با رشد پس از سانحه نیز رابطه منفی معنادار (۳۷/۰-r=) به دست آمد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که حمایت اجتماعی، تاب­آوری و نشخوار فکری با هم قادر اند ۵۸ درصد((۵۸۶/۰  R۲=) از رشد پس از سانحه در بهبود یافتگان از کرونا را تبیین نمایند.  همچنین یافته ها نشان داد که به ترتیب تاب­آوری با ضریب تاثیر ۴۲۵/۰، حمایت اجتماعی با ضریب تاثیر ۳۲۳/۰ و نشخوار فکری با ضریب ۲۳۵/۰- بیشترین نقش را در پیش­بینی رشد پس از سانحه در بهبود یافتگان از کرونا داشته است. نتایج این مطالعه نشان داد که متغیرهای حمایت اجتماعی، تاب آوری و نشخوار فکری نقش موثری در پیش بینی رشد پس از سانحه دارند.  

Authors

امید امانی

Omid Amani, PhD in Clinical Psychology, Department of Psychology and Health, Faculty of Educational Sciences and Psychology, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.

مسعود شیخی

Masoud Sheikhi, M.Sc. Student of Clinical Psychology, Department of Psychology, Faculty of Medical Sciences, Hamadan Branch, Azad University, Hamadan, Iran.

نرجس سحاب مکمل

Narjes Sahab Makmal, Bachelor, Elementary Education, Amirkabir University of Karaj, Karaj, Iran.

ناهید جهانبخش

Nahid Jahanbakhsh, M.Sc., General Psychology, Department of Psychology, Islamic Azad University, Science and Research Branch, Tehran, Iran.

شادی نصراللهی

Shadi Nasrollahi, B.Sc., Psychology, Faculty of Humanities, Payame Noor University, Mahallat, Iran.

پروانه قربانی

Parvaneh Ghorbani, Master of Nursing, Internal Surgery Management, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.