سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

رفع مشکلات حفاری و دست یافتن به لوله جداری تولیدی با قطر بالابا استفاده از لوله آستری موقت قابل انبساط

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,764

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NIDIC01_021

Index date: 11 June 2012

رفع مشکلات حفاری و دست یافتن به لوله جداری تولیدی با قطر بالابا استفاده از لوله آستری موقت قابل انبساط abstract

یکی از موارد اصلی در برنامه حفاری یک چاه، برنامه راندن لوله های جداری می باشد. اصولاً هدف از راندن لوله های جداری یاcasing جدا کردن لایه های فشاری مختلف می باشد. حال در نظر داشته باشید که در حفاری یک چاه، ممکن است با مشکلات عدیده ای از قبیل سازندهای پر فشار و کم فشار، سازند های شلی، سازند های ترکدار، سازندهای ناپایدار و ... مواجه شویم و پس از حفاری هر کدام از این سازندهای مشکل ساز، مجبور هستیم یک رشته لوله جداری یا نهایتاً یک رشته لوله آستری برانیم. نتیجه این کار مستلزم تقبل مخارج زیاد لوله جداری و آستری می باشد، همچنین از چاه خود یک تلسکوپ ساخته ایم که قطر نهایی آن بسیار کوچک است و نمی توانیم بهره برداری مناسبی از چاه داشته باشیم لوله آستری موقت Alternative Borehole Liner عبارت است از یک قطعه لوله قابل انبساط که پس از حفاری قسمت مشکل ساز چاه، درون چاه رانده می شود، سپس به راحتی توسط ابزار گردشی منبسط شده و به دیواره چاه می چسبد، سپس سیمان کاری شده و پس از آن ادامه حفاری با همان اندازه مته قبلی ادامه می یابد. یعنی بدون اینکه قطر چاه را کوچکتر کرده باشیم، منطقه مشکل ساز چاه را ایزوله کرده و به حفاری ادامه داده ایم و نهایتاً لوله جداری یا آستری تولیدی خود را با قطر مناسبتری نصب می کنیم. در حالی که اگر می خواستیم به روش معمول عمل نماییم میبایست پس از اتمام حفاری ناحیه مشکل ساز، یک رشته لوله جداری یا آستری برانیم و با یک مته کوچکتر به حفاری ادامه دهیم. در این مقاله تکنولوژی فوق را معرفی نموده، اجزا و مراحل نصب این سیستم را تشریح کرده و به ذکر چند نمونه استفاده عملی از این سیستم و نتایج بدست آمده می پردازیم.

رفع مشکلات حفاری و دست یافتن به لوله جداری تولیدی با قطر بالابا استفاده از لوله آستری موقت قابل انبساط Keywords:

رفع مشکلات حفاری و دست یافتن به لوله جداری تولیدی با قطر بالابا استفاده از لوله آستری موقت قابل انبساط authors

علی هوشمند

سرپرست پژوهش و توسعه، شرکت حفاری شمال

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Metcalfe Paul, :Successful Isolation of an Overpressured Gas Zone Using ...
Kent Stephen, "Isolation of Problematc Zones Using _ Cemented Expandable ...
Pauli Harald, _ technology rescued development Drilling in Fahud and ...
York Patrick, "Solving Well Construction Challenges Without Downsizing the Well, ...
Weatherford Technical Data, "Expandable Technology : ABL", 2001. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "رفع مشکلات حفاری و دست یافتن به لوله جداری تولیدی با قطر بالابا استفاده از لوله آستری موقت قابل انبساط" توسط علی هوشمند، سرپرست پژوهش و توسعه، شرکت حفاری شمال نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره ملی صنعت حفاری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حفاری، سازند پر فشار، سازند کم فشار، ، فشار هیدروستاتیکی، لوله جداری، لوله جداری موقت هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1764 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از موارد اصلی در برنامه حفاری یک چاه، برنامه راندن لوله های جداری می باشد. اصولاً هدف از راندن لوله های جداری یاcasing جدا کردن لایه های فشاری مختلف می باشد. حال در نظر داشته باشید که در حفاری یک چاه، ممکن است با مشکلات عدیده ای از قبیل سازندهای پر فشار و کم فشار، سازند های شلی، سازند ... . برای دانلود فایل کامل مقاله رفع مشکلات حفاری و دست یافتن به لوله جداری تولیدی با قطر بالابا استفاده از لوله آستری موقت قابل انبساط با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.