سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تغییرات فصلی شوری خاک و عیین بهترین برنامه ریزی آبشویی در کشت نیشکر به کمک مدل saltmed

Publish Year: 1388
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,257

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ABYARI10_141

Index date: 11 June 2012

تغییرات فصلی شوری خاک و عیین بهترین برنامه ریزی آبشویی در کشت نیشکر به کمک مدل saltmed abstract

برای انجام کشاورزی پایدار و جلوگیری از تخریب اراضی در اثر شوری، بیلان شوری خاک در هر دوره کشت باید برابر صفر باشد. رعایت این مسئله در شرایط استفاده از خاک و یا آب شور اهمیت بسیاری دارد. از طرف دیگر مسائل اقتصادی ایجاب می کند که بیشترین محصول ممکن برداشت گردد. در تقابل این دو مسئله و با در نظر گرفتن شوری خاک، شوری آب، آستانه کاهش محصول گیاه، شرایط آب و هوایی و بارندگی ها و ... بهترین برنامه آبیاری آن است که در فصل کشت بیشترین محصول را تامین نماید و در فصل غیر کشت بتواند میزان شوری خاک را به حد آغازین فصل کشت قبل برساند. اثرات متقابل و پیچیده پارامترهای مختلف آب و خاک و گیاه و پارامترهای اقتصادی بررسی مسئله را دشوارتر می سازد. لذا استفاده از مدل های کامپیوتری می تواند کمک بسیاری به انجام برنامه ریزی مورد نظر بنماید. در این تحقیق از مدل کامپیوتری saltmed برای بررسی شرایط مختلف آبشویی مزارع نیشکر در کشت و صنعت فارابی و در فاصله سال های 1381 تا 1384 استفاده گردید و نمودارهای شوری خاک برای مقادیر مختلف آب و تکرارهای مختلف آبشویی تهیه گردید تا به کمک آن ها بهترین برنامه ریزی برای آبشویی خاک پیشنهاد گردد. نتایج بدست آمده تفاوت حجم آب مصرفی در حالت های مختلف را به صورت نمودار و توابع مختلف نشان داد. همچنین بر اساس این نمودارها و توابع می توان تحلیل های اقتصادی را نیز برای حالت های در نظر گرفته شده ارائه نمود.

تغییرات فصلی شوری خاک و عیین بهترین برنامه ریزی آبشویی در کشت نیشکر به کمک مدل saltmed Keywords:

تغییرات فصلی شوری خاک و عیین بهترین برنامه ریزی آبشویی در کشت نیشکر به کمک مدل saltmed authors

حمیده کریمی ماسوله

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشگاه شهید چمران اهواز

عبد علی ناصری

دانشیار دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

عبدالرحیم هوشمند

استادیار دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز

سیروس جعفری

استادیار دانشکده کشاورزی گروه خاکشناسی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیع

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
جوادزاده، مریم، عبدعلی ناصری، سیروس جعفری و مهران الهامی‌فرد. بررسی ...
خاکساری، وحید، سید علی‌اکبر موسوی، _ علی‌محمد چراغی، علی‌اکبر کامگار ...
رحیمی، حسین و حسن احمدنژاد (1384)، بررسی اثرات آبشویی در ...
کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران (1378)، استفاده از آب‌های ...
Ragab, R (2002) A holistic generic integrated approach for irrigation, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تغییرات فصلی شوری خاک و عیین بهترین برنامه ریزی آبشویی در کشت نیشکر به کمک مدل saltmed" توسط حمیده کریمی ماسوله، دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، دانشگاه شهید چمران اهواز؛ عبد علی ناصری، دانشیار دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز؛ عبدالرحیم هوشمند، استادیار دانشکده مهندسی علوم آب، دانشگاه شهید چمران اهواز؛ سیروس جعفری، استادیار دانشکده کشاورزی گروه خاکشناسی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیع نوشته شده و در سال 1388 پس از تایید کمیته علمی دهمین سمینار آبیاری و کاهش تبخیر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شوری، آبشویی، برنامه ریزی آبیاری، نیشکر، saltmed هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1257 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برای انجام کشاورزی پایدار و جلوگیری از تخریب اراضی در اثر شوری، بیلان شوری خاک در هر دوره کشت باید برابر صفر باشد. رعایت این مسئله در شرایط استفاده از خاک و یا آب شور اهمیت بسیاری دارد. از طرف دیگر مسائل اقتصادی ایجاب می کند که بیشترین محصول ممکن برداشت گردد. در تقابل این دو مسئله و با در ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تغییرات فصلی شوری خاک و عیین بهترین برنامه ریزی آبشویی در کشت نیشکر به کمک مدل saltmed با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.