ارزیابی زیست محیطی و مقاومتی خمیرکاغذ بازیافتی رنگ بری شده با هیدروکسید کلسیم

Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 204

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJWP-13-1_007

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1401

Abstract:

این پژوهش با هدف بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف مصرف هیدروکسید کلسیم (به عنوان منبع قلیای جایگزین هیدروکسید سدیم) در سیستم رنگ بری (پروکسید هیدروژن) خمیرکاغذ بازیافتی بر ویژگی های مقاومتی کاغذ و COD پساب رنگ بری انجام گرفت. مخلوط خمیرکاغذ ۷۰ درصد روزنامه و ۳۰ درصد مجله بازیافتی با استفاده از سیستم متداول شیمیایی مرکب زدایی و در ادامه با استفاده از سیستم متداول پروکسید هیدروژن تحت شرایط مشخص فرآیندی رنگ بری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از هیدروکسید کلسیم در سیستم رنگ بری با پروکسید هیدروژن به طور نسبی در تقویت ویژگی های مقاومتی کاغذ موثر بوده به طوری که در سطح مصرف ۴-۲ درصد هیدروکسید کلسیم، کاهش قابل ملاحظه ای در ویژگی های مقاومتی مشاهده نشده است. از طرف دیگر با افزایش میزان مصرف هیدروکسید کلسیم به بیش از ۴ درصد، ویژگی های مقاومتی کاغذ در مقایسه با نمونه شاهد (سیستم رنگ بری شامل ماده قلیایی هیدروکسید سدیم) به طور نسبی افزایش یافتند. حداکثر مقادیر شاخص های مقاومت به کشش (Nm/g ۶۴/۳۵) و مقاومت به ترکیدن (kPa.m۲/g ۹۸/۲) در تیمار آزمایشی C۵ (۱۰ درصد هیدروکسید کلسیم) و حداکثر شاخص مقاومت به پارگی (mN.m۲/g ۸۸/۶) کاغذ نیز در تیمار آزمایشی C۱ (۲ درصد هیدروکسید کلسیم) مشاهده شد. با حذف کامل هیدروکسید سدیم و جایگزینی هیدروکسید کلسیم در رنگ بری با پروکسید هیدروژن، میزان COD پساب بسیار کمتر از نمونه شاهد بوده است به طوری که با افزایش میزان مصرف هیدروکسید کلسیم از ۲ درصد به ۱۰ درصد، همچنان میزان COD پساب نسبت به نمونه شاهد کمتر می باشد. همچنین نتایج ارزیابی میزان رسوب در نمونه تیمار آزمایشی شامل ۲ درصد هیدروکسید کلسیم در مقایسه با نمونه شاهد بیانگر آن بوده که میزان رسوب در پساب خروجی رنگ بری با استفاده از ۲ درصد هیدروکسید کلسیم به میزان mg/ml ۲۴/۱۴۵ و در نمونه شاهد نیز به میزان mg/ml ۸۷/۳۲ به دست آمد.

Keywords:

هیدروکسید کلسیم , هیدروکسید سدیم , رنگ بری با پروکسید هیدروژن , ویژگی های مقاومتی , میزان اکسیژن خواهی شیمیایی (COD) پساب , رسوب کلسیم

Authors

علی عزیزیان نسنار

دانش آموخته کارشناسی ارشد، مهندسی صنایع چوب و فرآورده های سلولزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

علی قاسمیان

دانشیار، گروه تخصصی علوم و مهندسی کاغذ، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.

ایمان اکبرپور

استادیار-دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان- دانشکده مهندسی چوب و کاغذ- گروه تخصصی علوم و مهندسی کاغذ