سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تخمین مکانی پارامترهای کیفی آب زیرزمینی با استفاده از روش های زمین آماری (مطالعه موردی : دشت فسا)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,176

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESPME02_406

Index date: 11 June 2012

تخمین مکانی پارامترهای کیفی آب زیرزمینی با استفاده از روش های زمین آماری (مطالعه موردی : دشت فسا) abstract

با افزایش بی رویه جمعیت در سالهای اخیر، افزایش نیازهای آبی و محدودیت منابع آبهای سطحی و برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی باعث به بار آمدن خسارات جبران ناپذیری به محیط زیست و منابع طبیعی کشور در سالهای گذشته شده است. افزایش برداشت آب از سفره های آب زیرزمینی می تواند باعث کاهش کیفیت آب های زیرزمینی گردد. میزان کلر و نسبت جذب سدیم از مهمترین پارامترهای کیفی آب به شمار می روند که برآورد میزان این دو پارامتر و در نتیجه غلظت سدیم ، کلسیم و منیزیم بسیار وقت گیرتر و هزینه برتر از اندازه گیری شوری آب است لذا یافتن راهکاری که بتوان از روی میزان شوری میزان نسبت جذب سدیم و کلر آب را برآورد مکانی زد لازم و ضروری به نظر می رسد. در این مطالعه برای تخمین پارامترهای مذکور در دشت فسا از تخمین چند پارامتری کوکریجینگ و کریجینگ استفاده گردید و شوری آب به عنوان متغیر کمکی در نظر گرفته شد. نتایج حاصل از روش کوکریجینگ با کریجینگ برای برآورد نسبت جذب سدیم و کلر به کمک معیار آماری RMSE مورد ارزیابی قرارگرفت. نتایج نشان داد که روش کوکریجینگ دارای دقت بالاتری نسبت به روش کریجینگ در برآورد مقدارنسبت جذب سدیم (SAR) و کلر آب زیرزمینی در مناطق با محدودیت اطلاعات میباشد.

تخمین مکانی پارامترهای کیفی آب زیرزمینی با استفاده از روش های زمین آماری (مطالعه موردی : دشت فسا) Keywords:

تخمین مکانی پارامترهای کیفی آب زیرزمینی با استفاده از روش های زمین آماری (مطالعه موردی : دشت فسا) authors

زهرا زراعتکار

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب، دانشگاه زابل

سیدمحمود طباطبائی

عضوهیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه زابل

محمد ثمین

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
تقی زاده قرجردی‌، ر محمودی، ش‌خزایی، ح ؛حیدری، ا، مطالعه ...
قهرمان ب, حسینی م, عسگری ح، کاربرد زمین آمار در ...
نظری زاده، ف. ارشادیان، ب و زند وکیلی، ک، بررسی ...
Isaaks, E.H., and Srivastava, R.M. 1989. An introduction to applied ...
Missaghi, F. and K. Mohammadi. 2002. Estimation of groundwater levels ...
National Institute of Urban Affairs (NIUA) (2005). Status of Water ...
Suarez DL, Wood JD, Lesch SM (2006). Effect of SAR ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تخمین مکانی پارامترهای کیفی آب زیرزمینی با استفاده از روش های زمین آماری (مطالعه موردی : دشت فسا)" توسط زهرا زراعتکار، دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب، دانشگاه زابل؛ سیدمحمود طباطبائی، عضوهیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه زابل؛ محمد ثمین، دانشجوی کارشناسی ارشد منابع آب، نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله برآورد مکانی، نسبت جذب سدیم، کلر، زمین آمار، کریجینگ هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1176 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با افزایش بی رویه جمعیت در سالهای اخیر، افزایش نیازهای آبی و محدودیت منابع آبهای سطحی و برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی باعث به بار آمدن خسارات جبران ناپذیری به محیط زیست و منابع طبیعی کشور در سالهای گذشته شده است. افزایش برداشت آب از سفره های آب زیرزمینی می تواند باعث کاهش کیفیت آب های زیرزمینی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تخمین مکانی پارامترهای کیفی آب زیرزمینی با استفاده از روش های زمین آماری (مطالعه موردی : دشت فسا) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.