بررسی سندرم متابولیک در بین لکوموتیورانان
Publish place: Occupational Medicine، Vol: 11، Issue: 3
Publish Year: 1398
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 249
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_TKJ-11-3_005
Index date: 20 August 2022
بررسی سندرم متابولیک در بین لکوموتیورانان abstract
بیان مساله و اهداف: غربالگری عوامل خطر سندرم متابولیک در بین رانندگان تجاری و لکوموتیورانان که مشاغل حساس از نظر ایمنی دارند، مساله بسیار مهمی در ایمنی سیستم حمل و نقل می باشد. سندرم متابولیک شامل ترکیبی از اختلال در پروفایل لیپید، فشار خون و دورکمر بالا است که کاهش کیفیت زندگی این بیماران و افزایش هزینه های مرتبط با سلامت را در آنان در پی دارد. هدف این مطالعه بررسی ریسک فاکتورهای مربوط به سندرم متابولیک در بین لکوموتیورانان بوده است.
روش اجرا: این مطالعه مقطعی در بیمارستان بهارلو، دانشکده علوم پزشکی تهران، بر روی ۲۸۱ راننده لکوموتیو که جهت انجام معاینات سالیانه به درمانگاه طب کار مراجعه کرده بودند، انجام شد. ویژگی های دموگرافیک ثبت شد و فشار خون، اندکس توده بدنی (BMI)، دور کمر رانندگان اندازه گیری شد. همچنین نمونه خون ازشرکت کنندگان برای ارزیابی آزمایشگاهی قند خون ناشتا (FBS)، تری گلیسرید و لیپوپروتیین های HDLو LDL گرفته شد. سندرم متابولیک بر اساس کرایتریای NCEP ATP III تعریف شد.
یافته ها: همه شرکت کنندگان مرد و با متوسط سنی ۱۰± ۴۳سال و میانگین شاخص توده بدنی (۶۷/۳) ۶۰/۲۶ بودند. سندرم متابولیک در ۵۳ (۲۱%) از رانندگان تشخیص داده شد. شایع ترین ریسک فاکتور سندرم متابولیک دربین شرکت کنندگان تری گلیسرید بالاتر از mg/dl ۱۵۰ بود.
نتیجه گیری: یافته های این مطالعه حاکی از شیوع نسبتا بالای سندرم متابولیک در بین لکوموتیورانان بود. مطالعات بیشتری در جهت غربالگری سندرم متابولیک در این گروه شغلی با توجه به اینکه جز مشاغل حساس می باشند و تناسب شغلی در آنان حایز اهمیت فراوان می باشد، نیاز است.
بررسی سندرم متابولیک در بین لکوموتیورانان Keywords:
بررسی سندرم متابولیک در بین لکوموتیورانان authors
مریم سرایی
Center for research on occupational diseases (CROD)
ارزو نجفی
Occupational sleep research center
احسان حیدربگی
Occupational sleep research center
آنیا رحیمی گل خندان
Occupational sleep research center
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :