ارزیابی کاربردپذیری یک نرم افزار تحت وب و تعیین همبستگی آن با فاکتور خستگی و فرسودگی شغلی در کارکنان اداری یک مرکز بهداشت در شهر تهران
Publish place: Occupational Medicine، Vol: 10، Issue: 4
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 158
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-10-4_005
تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401
Abstract:
چکیده
مقدمه: با افزایش وظایف شغلی کار با رایانه و افزایش احتمال بروز اختلالات فیزیکی و ذهنی در بین کاربران آن، اهمیت ارزیابی و شناسایی ریسک فاکتورهای ارگونومی در محیط کار در بین کارکنان اداری افزایش یافته است. یکی از این فاکتورها، کاربردپذیری سخت افزار و نرم افزاری رایانه می باشد. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی میزان کاربردپذیری نرم افزار کاربردی اتوماسیون اداری و سنجش خستگی و فرسودگی شغلی در کارکنان یک اداره و تعیین همبستگی آنها بود.
روش بررسی: در این پژوهش، در یکی از مراکز بهداشتی شهر تهران در ستاد مرکز بهداشت میزان خستگی و فرسودگی شغلی کارکنان و کاربردپذیری نرم افزار اتوماسیون اداری آنها با استفاده از پرسشنامه های استاندارد خستگی چند بعدی شغلی(MFI-۲۰) ، فرسودگی شغلی ماسلاچ (MBI)و با پرسشنامه استاندارد ارزیابی کاربردپذیری نرم افزار مورد مطالعه و میزان آنها ارزیابی گردید. داده ها در نرم افزار ۲۳ SPSS تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها
یافته های این مطالعه نشان داد که نرم افزار اتوماسیون از نظر اکثر کاربران کاربردپذیری خوبی دارد. طبق یافته های این مطالعه، همبستگی منفی معناداری بین کاربردپذیری نرم افزار با ابعاد فرسودگی عاطفی و کاهش احساس کفایت شخصی، خستگی عمومی، خستگی جسمی به ترتیب با ضرایب همبستگی (۲۸۲/۰- ، ۵۱۱/۰-، ۳۷۲/۰- و ۲۸۷/۰-) وجود داشت. هرآنچه کاربردپذیری نرم افزار بیشتر باشد، میزان فرسودگی و خستگی شغلی کارکنان کاهش خواهد یافت.
نتیجه گیری
کاربردپذیری نرم افزار های شغلی در فرسودگی و خستگی کارکنان تاثیرگزار است. پس طراحی کاربردپذیر این گونه نرم افزار های تحت وب بایستی مورد ملاحظه سیستم های اداری و شرکت های برنامه نویس و طراح نرم افزارها قرار گیرد.
Keywords:
Authors
علی صالحی سهل آبادی
Department of Occupational Health Engineering, School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
ساحل خاک کار
Department of Occupational Health Engineering, School of Public Health and Safety, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :