سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی شرایط اقلیم آسایشی استان آذربایجان غربی در جهت توسعه گردشگری با استفاده از GIS

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,306

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GISPESU01_029

Index date: 8 July 2012

ارزیابی شرایط اقلیم آسایشی استان آذربایجان غربی در جهت توسعه گردشگری با استفاده از GIS abstract

تنوعات زمانی- مکانی آب و هوا یک پتانسیل قوی برای گردشگری است و یکی از دلایلی که ایران جزء پنج کشور متنوع گردشگری دنیاست، همین مزیت می باشد. استان آذربایجان غربی با داشتن جاذبه های تاریخی و فرهنگی مناسب و بخصوص همجواری با دومین دریاچه شور جهان توانایی زیادی در جذب گردشگر دارد اما تاکنون از این پتانسیل استفاده صحیح نشده و بهره کافی هم کسب نشده است. به منظور توسعه گردشگری در این منطقه می بایست زمان ها و مکان های مناسب جهت حضور گردشگران در منطقه مشخص شود. یکی از مهمترین نیازهای گردشگران آگاهی از وضعیت اقلیمی و زمان های مساعد برای گردشگری است. در این پژوهش با استفاده از شاخص دمای معادل فیزیولوژیک و همچنین با استفاده از توانایی های GIS در میان یابی، تعمیم داده های نقطه ای به پهنه ای و ترکیب نقشه ها، زمان های و مکان های مساعد جهت حضور گردشگران در استان آذربایجان غربی بررسی شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که ماه های خرداد و شهریور در این استان بهترین شرایط را برای حضور گردشگران دارد و پس از آن ماه اردیبهشت در اولویت قرار دارد. در ماه تیر شهرستان ماکو و در مرداد شهرستانهای ماکو، تکاب و ارومیه نسبت به بقیه مناطق استان از اقلیم آسایش بهتری برای حضور گردشگران برخورداند. در سایر ماههای سال نیز درجاتی متفاوتی از تنش سرما بر این استان حاکم می باشد. بدیهی است که توجه لازم به اقلیم آسایش بر کارآمدی و موفقیت برنامه های توریسم در این استان موثر خواهد بود.

ارزیابی شرایط اقلیم آسایشی استان آذربایجان غربی در جهت توسعه گردشگری با استفاده از GIS Keywords:

ارزیابی شرایط اقلیم آسایشی استان آذربایجان غربی در جهت توسعه گردشگری با استفاده از GIS authors

طاهره جلالی عنصرودی

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه تبریز

بتول زینالی

دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه تبریز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
خالدی، شهریار، 1374، آب و هواشناسی کاربردی، انتشارات قومس. ...
سرافروزه، فاطمه، 1386، طراحی اقلیمی فضاهای مسکونی شهر ارومیه، پایان ...
شایان، سیاوش و همکاران، 1388، مطاالعه شرایط اقلیمی جزیره کیش ...
-4 ضیائی، محمود و آرشین بختیاری، 1388، شاخص اقلیم آسایش ...
فیضی، وحید و رسول محمدی، 1387، مطالعه شرایط اقلیمی اصفهان ...
علیجانی، بهلول، کاویانی، محمدرضا، 1371، مبانی آب و هواشناسی، انتشارات ...
Amelung, Bas (2006), Mediterranear Tourism: Exploring the Future with the ...
De Freitas .C.R, 2002, Tourism climatology: evaluating environmentl information for ...
Hamilton, J. M, 2003, climate and destination of German tourists. ...
Mieczkowsk .Z, 1985, The tourism climatic index a method of ...
1- Matzarakis .A , 2004 , Climate and bioclimate information ...
Matzaraki, A _ Mayer H and Iziomon M G _ ...
Morgan, R, Gatell, E..junyet, R _ , Micallet, A. , ...
Scott, D. and McBoyle, G _ 2001 , Using a ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی شرایط اقلیم آسایشی استان آذربایجان غربی در جهت توسعه گردشگری با استفاده از GIS" توسط طاهره جلالی عنصرودی، دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه تبریز؛ بتول زینالی، دانشجوی دکتری اقلیم شناسی دانشگاه تبریز نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی سمینار ملی کاربرد GIS در برنامه ریزی اقتصادی، اجتماعی و شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شاخص دمای معادل فیزیولوژیک، سیستم اطلاعات جغرافیایی، استان آذربایجان غربی هستند. این مقاله در تاریخ 18 تیر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1306 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تنوعات زمانی- مکانی آب و هوا یک پتانسیل قوی برای گردشگری است و یکی از دلایلی که ایران جزء پنج کشور متنوع گردشگری دنیاست، همین مزیت می باشد. استان آذربایجان غربی با داشتن جاذبه های تاریخی و فرهنگی مناسب و بخصوص همجواری با دومین دریاچه شور جهان توانایی زیادی در جذب گردشگر دارد اما تاکنون از این پتانسیل استفاده صحیح ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی شرایط اقلیم آسایشی استان آذربایجان غربی در جهت توسعه گردشگری با استفاده از GIS با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.