بررسی فراوانی افسردگی در بیماران مبتلا به بی خوابی و آپنه انسدادی حین خواب تشخیص داده شده با پلی سومنوگرافی

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 94

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TKJ-6-2_008

تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1401

Abstract:

چکیده سابقه و اهداف: اثر افسردگی بر روی کیفیت زندگی به خصوص در مبتلایان به اختلالات خواب از اهمیت به سزایی برخوردار می باشدبه همین دلیل به بررسی افسردگی درمقدمه: اثر افسردگی روی کیفیت زندگی به خصوص در مبتلایان به اختلالات خواب از اهمیت به سزایی برخوردار می باشد از این رو به بررسی افسردگی در بیماران مبتلا به بی خوابی و آپنه انسدادی که با تست پلی سومنوگرافی تشخیص داده شده اند و برخی از عوامل موثر بر آن پرداخته ایم. روش بررسی: در این مطالعه ی مقطعی ۱۴۸ بیمار مراجعه کننده به کلینیک خواب بیمارستان بهارلو که در سال های ۹۱-۱۳۸۹ تحت پلی سومنوگرافی قرار گرفته بودند و بر اساس پلی سومنوگرافی اختلال خواب آنها تشخیص داده شده بود وارد مطالعه شدند، سپس برای هر یک از شرکت کنندگان فرم جمع آوری اطلاعات و پرسشنامه بک تکمیل گردید. پس از جمع آوری اطلاعات فوق برای بیماران مبتلا به آپنه انسدادی و بی خوابی، داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری ۱۶ SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: با توجه به نقطه برش تعیین شده جهت تشخیص افسردگی بر اساس پرسشنامه بک، فراوانی افسردگی در بین بیماران متفاوت بود، با نقطه برش نمره ۱۶ و بالاتر فراوانی افسردگی در مبتلایان به بی خوابی بیشتر بود (۴۰% در برابر ۳۵%) ولی این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبوده است. با نقطه برش بیشتر یا مساوی ۱۰، ۸۰% از مبتلایان به بی خوابی و ۳/۵۸% از بیماران مبتلا به آپنه انسدادی از افسردگی رنج می برند که با این نقطه برش اختلاف آماری معنی داری بین نوع اختلال خواب و ابتلا به افسردگی مشاهده شد. همچنین در مدل رگرسیون خطی پس از تعدیل کردن برای دیگر متغیرها همانند سن، جنس، اختلال خواب، شاخص توده بدنی، وضعیت تاهل و میزان تحصیلات، بین نمره پرسشنامه بک و نمره پرسشنامه ISI (Insomnia Severity Index) رابطه معنی داری وجود داشت(۰۱/۰P=). نتیجه گیری: در مطالعه حاضر نمره افسردگی بک در بیماران مبتلا به بی خوابی بیشتر از نمره افسردگی در بیماران مبتلا به آپنه انسدادی خواب بود در حالی که این اختلاف از لحاظ آماری معنی دار نبود. حتی با حذف اثر مخدوش کننده ها دیده می شود که بی خوابی به شکل معنی داری با نمره پرسشنامه افسردگی بک افزایش می یابد.

Keywords:

sleep disorders , obstructive sleep apnea syndrome , depressive symptoms , heart rate variability , اختلالات خواب , آپنه انسدادی حین خواب , افسردگی , بی خوابی

Authors

امید امینیان

Tehran University of Medical Sciences

خسرو صادق نیت حقیقی

Tehran University of Medical Sciences

نرگس سادات شمس حسینی

Tehran University of Medical Sciences