تاثیر حاکمیت فرهنگ مشارکتی بر ارتقای بهره وری کارگزاران دانشی با تاکید بر نقش میانجی قابلیت های نوآوری و جو نوآورانه در شرکت های دانش بنیان
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 300
This Paper With 27 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIMDO-5-1_003
تاریخ نمایه سازی: 6 شهریور 1401
Abstract:
زمینه و هدف: هدف از اجرای پژوهش حاضر بررسی تاثیر فرهنگ مشارکتی بر ارتقای بهره وری کارگزاران دانشی با در نظر گرفتن نقش دو متغیر میانجی قابلیت های نوآوری و جو نوآورانه است. روش شناسی: این پژوهش از لحاظ هدف، پژوهشی کاربردی و از نظر اجرا، پژوهشی توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کارکنان شاغل در ۱۶۰ شرکت مستقر در پارک علم و فناوری استان لرستان بود. حجم نمونه با کمک نرم افزار جی پاور به تعداد ۱۲۹ نفر تعیین شد. ابزار اصلی جمع آوری داده ها، پرسشنامه محقق ساختهی ۲۷ سوالی بود که با استفاده از چهار سنجه استاندارد ارزیابی متغیرها طراحی شد. قابلیت اعتبار ابزار از طریق روایی محتوایی و روایی همگرا و پایایی آن به کمک آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی تایید شد. یافته ها: تحلیل داده های پژوهش از طریق حداقل مربعات جزئی و نرم افزار اسمارت پی ال اس نشان داد که فرهنگ مشارکتی بر بهره وری کارگزاران دانشی، قابلیت های نوآوری و جو نوآورانه اثر معنی داری و مثبت دارد. همچنین، قابلیت های نوآوری و جو نوآورانه بر بهره وری کارگزارن دانشی تاثیر مثبت و معنی داری دارد. در نهایت، فرهنگ مشارکتی از طریق دو متغیر میانجی قابلیت های نوآوری و جو نوآورانه بر بهره وری کارگزاران دانشی اثر غیرمستقیم و مثبت دارد. نتیجه گیری: با توجه به تاثیر فرهنگ مشارکتی و قابلیتهای نوآوری و جو نو آورانه بر ارتقای بهرهوری کارکنان دانشی، مدیران و دست اندرکاران باید زمینههای ارتقای رویکردهای خلاقانه و به تبع آن عملکرد نوآورنه را در محیط سازمان مورد تشویق و حمایت قرار داد.
Keywords:
Authors
سید نجم الدین موسوی
دانشیار گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه لرستان، خرم آباد، لرستان، ایران
فاطمه فاضل پور
کارشناس ارشد مدیریت توسعه منابع انسانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
حامد قاسم پور
دانشجوی دکترا مدیرت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
سعید میر
استادیار گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد خرم آباد، خرم آباد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :