تهیه نانو کامپوزیت مغناطیسی چند جزیی اصلاح شده با پوست پرتقال و بررسی کارآیی آن در جذب ویتامین B۵ از محلو ل های آبی
Publish place: New Processes in Material Engineering، Vol: 16، Issue: 2
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 236
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MAIA-16-2_003
تاریخ نمایه سازی: 13 شهریور 1401
Abstract:
اسید پانتوتنیک (B۵) یکی از مهم ترین ویتامینها برای زندگی انسان است که در بدن انسان نقشهای متعددی ازجمله ساخت سلولهای خونی، فعالیت غدد فوق کلیه، مقابله با استرس و تولید انرژی را بر عهده دارد. از طرفی حضور این ویتامین برای رشد گیاهان و غذاسازی حائز اهمیت است، بنابراین جذب و اندازه گیری آن امروزه بیشتر از قبل مورد بررسی قرار میگیرد. امروزه استفاده از جاذب های مغناطیسی و به دنبال آن جداسازی مغناطیسی جهت جذب و جداسازی به دلیل سادگی، هزینه کم و سرعت بالا بسیار موردتوجه محققان است. مطالعه حاضر باهدف جذب و استخراج ویتامینB۵ از محلول های آبی با استفاده از نانو کامپوزیت آهن / پوست پرتقال انجام گرفت. نانو ذرات سنتز شده به وسیله آنالیزهای SEM/EDX، FT-IRو XRD مشخصه یابی گردیدند. همچنین از مدل ایزوترمی لانگمویر و فروندلیچ و مدل های سینتیکی شبه درجه اول و شبه درجه دوم برای بیان نوع فرآیند استفاده گردید. متغیرهای موثر برجذب از قبیل pH، مقدار دوز جاذب، زمان تماس و غلظت اولیه ویتامین B۵ بررسی شدند. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که بیشترین میزان جذب ویتامین B۵ در غلظت ۳۰۰ میلی گرم بر لیتر، میزان ۱/۰ گرم از جاذب، زمان تماس ۹۰ دقیقه و pH برابر ۶ است و روند جذب ویتامین B۵ بر روی جاذب مغناطیسی از مدل لانگمویر (۹۸۹۹/۰ R۲=) تبعیت مینماید. سینتیک واکنش جذب با ضریب رگرسیون بالا (۹۹۹/۰ R۲=) توسط مدل شبه درجه اول تایید شد.
Keywords:
Authors
سیده غزاله هاشمی پور زواره
کارشناسی ارشد شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
فریبا تدین
دانشیار دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
روح الله کرمی اسبو
استادیار سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش تحقیقات بیماری های گیاهان، تهران، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :