بررسی آلودگی انگلی در دستگاه گوارش ماهیان زینتی در یکی از مراکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی در شهر اصفهان

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 165

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MVTCONF01_173

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1401

Abstract:

امروزه تکثیر و پرورش انواع ماهیان زینتی، به خصوص از نوع آب شیرین رونق یافته و به تدریج از حالت سنتی خود در حال خارجشدن است. از بین بیماری های عفونی ماهیان زینتی آلودگیهای انگلی از اهمیت زیادی برخوردار هستند به خصوص انگل هایی که دارایچرخه زندگی مستقیم هستند. قسمت عمده ای از انواع انگل های گوارشی نیز دارای چرخه زندگی مستقیم هستند که همین امر سببشیوع سریع آنها در میان ماهیان زینتی شده است. این نوع از آلودگی های ماهیان میتواند علائمی نظیر مدفوع بلند، لاغری و یا تورم شکم،بی حالی، عدم اشتها و غیره را ایجاد کند. در این تحقیق ۲۰۰ ماهی از گونه های مختلف گوپی (Poecilia reticulate)، دم شمشیری(Xiphophorus hellerii)، سیچلاید جواهری (Hemichromis bimaculatus) ، گرین ترور (Andinoacara rivulatus)،فلاور (Hybrid cichlide) و کوی (Cyprinus carpio) از نظر نوع آلودگی انگلی در دستگاه گوارش مورد بررسی قرار گرفتند. به منظوربررسی میکروسکوپی دستگاه گوارش، ماهیان ابتدا آسانکشی شده و سپس دیواره شکمی سمت چپ به طور کامل برداشته و لوله گوارشبه طور کامل جدا شده و بلافاصله به وسیله میکروسکوپ نوری نیکون مدل E۶۰۰ ارزیابی شدند. بررسی میکروسکوپی بر اساس مورفولوژیانگل و تخم های آزاد شده در دستگاه گوارش، نشان از ابتلا به انگل کاپیلاریا در تمامی گونه ها به جز ماهی کوی داشته است. انگل هایجنس کاپیلاریا می توانند باعث ایجاد تلفاتی شدید در بین ماهیان زینتی شوند. جهت درمان مابقی ماهی ها از داروی لوامیزول هم در غذاو هم در آب استفاده شد. استفاده از سیستم های فیلتراسیون مرکزی آب در گردش، به سبب متصل بودن تمامی سیستم ها به یکدیگر می-تواند منجر به انتقال آسان بیماری به تمامی مخازن شود از سوی دیگر، با توجه به اینکه این انگل یک بیماری زای اجباری است، اطمینان ازسلامت ماهیان پیش از ورود به مخازن امری ضروری است.

Authors

هومن رحمتی هولاسو

گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران- قطب بهداشت و بیماری های ماهیان گرمابی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

علیرضا نصیری

گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

حسینعلی ابراهیم زاده موسوی

گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران