بررسی فاصله زمانی بین شروع علائم تا ریپرفیوژن تراپی مبتلایان به سکته قلبی حاد همراه با بالا رفتن قطعه ST در مراجعان بخش اورژانس
Publish place: Health Research Journal، Vol: 6، Issue: 2
Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 366
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HRJB-6-2_008
تاریخ نمایه سازی: 22 شهریور 1401
Abstract:
مقدمه: بیماری های قلبی عروقی اولین عامل مرگ و میر در ایران است. مدیریت زمان در بیماران مبتلا به سکته قلبی و کیفیت ارائه خدمات و تشخیص صحیح و به موقع از مهمترین مسائل در این بیماران می باشد. این مطالعه با هدف بررسی فاصله زمانی شروع علائم تا ریپرفیوژن تراپی بیماران به سکته حاد قلبی انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی ۹۸ بیمار مبتلا به سکته قلبی با قطعهST بالا که به بخش اورژانس مراجعه کردند انجام شد. نمونه ها با روش سرشماری در طی مدت ۶ ماه جمع آوری گردید. اطلاعات دموگرافیکی بیماران و مدت زمان شروع درد تا مراجعه، زمان نوار گرفتن نوار قلب، زمان تشخیص سکته قلبی و زمان ورود تا دریافت مداخله توسط چک لیستی تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل آماری اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ انجام شد.
نتایج: از ۹۸ بیمار ۸۳ نفر (۸۴.۷ ٪) مرد و ۱۵ نفر (۱۵.۳ ٪) زن بودند. میانگین فاصله زمانی شروع درد تا مراجعه، زمان گرفتن نوار قلب، زمان تشخیص سکته قلبی و زمان ورود تا دریافت مداخله به ترتیب ۳۹/۵۹۱ ، ۲۱/۸ ، ۴۸/۱۴ و ۱۹/۱۱۶ دقیقه بود. زنان و بیمارانی که سابقه سکته قلبی داشتند نسبت به بقیه سریع تر مراجعه کردند.
نتیجه گیری: با توجه به اهمیت زمان و جلوگیری از مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی، می توان با برنامه های آموزشی جهت افزایش آگاهی عموم از علائم و تاثیر شروع سریع و به موقع درمان از ناتوانی ها و هزینه های سنگین درمانی جلوگیری کرد. همچنین با افزایش دسترسی مردم به مراکز درمانی، آموزش کادر درمانی اعم از پزشکان و پرستاران با جدیدترین روش های درمانی از مرگ و میر ناشی از سکته های قلبی کاست.
Keywords:
Authors
شاهین صارمی
Kurdistan University of Medical Sciences, Kurdistan, Iran
ناهید زمانی مهر
Kurdistan University of Medical Sciences, Kurdistan, Iran
وحید احمدی پناه
Asadabad School of Medical Sciences, Asadabad, Iran
ساسان ناوخاصی
Asadabad School of Medical Sciences, Asadabad, Iran
منا زاهدی
Kurdistan University of Medical Sciences, Kurdistan, Iran
بیگرد قادرنژاد
Kurdistan University of Medical Sciences, Kurdistan, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :